Росія втратить $30 млрд через проблеми з платежами

Через те, що ключові фінансові хаби вже відмовилися мати справу з російськими банками, Росія розпочала подекуди сплачувати за товари золотими зливками. Що далі - хутро, коноплі, віск?

За підсумками 2024 року обсяги імпорту в Росії можуть бути на $29,2 млрд нижчими від початкового плану, випливає з оновленого макропрогнозу Мінекономрозвитку РФ.

...замість збільшення імпорту порівняно з минулим роком на $21,2 млрд, російська економіка отримає його скорочення на $8 млрд

За прогнозом, за рік в Росію буде ввезено товарів на 294,9 млрд замість $324,1 млрд у квітневій версії прогнозу. В результаті, замість збільшення імпорту порівняно з минулим роком на $21,2 млрд, російська економіка отримає його скорочення на $8 млрд.

Одночасно МЕР знизило оцінки імпорту на 2025-27 рр.: у підсумку обсяги поставок з-за кордону в Росії будуть на $66,3 млрд менші від початкового плану. Нові оцінки російського уряду з імпорту - гірші за найпесимістичніші офіційні прогнози, які давалися навесні. Головна причина - це складнощі з транскордонними розрахунками через дію вторинних санкцій.

Після посилення режиму американських санкцій наприкінці грудня минулого року, від роботи з Росією практично відмовилися банки Туреччини, платежі стали масово блокувати банки Китаю, до яких з літа приєдналися кредитні організації Казахстану та Киргизстану - ключові фінансові хаби, через які проводили платежі російські компанії.

Російським імпортерам довелося вивозити в Гонконг золоті зливки, щоб розплатитися з постачальниками з КНР

Російським імпортерам довелося вивозити в Гонконг золоті зливки, щоб розплатитися з постачальниками з КНР. У серпні затримки та блокування платежів розпочалися в банках ОАЕ, через які йшла оплата в юанях за китайську техніку та споживчі товари.

Оригінал

Если вы заметили ошибку в тексте, выделите ее мышкой и нажмите комбинацию клавиш Alt+A
Комментировать
Поделиться:

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі