Туреччина відмовляється від російських ППО на користь винищувачів США

Сім років на роздуми: контракт на постачання російських ППО Анкара з Москвою уклали ще до початку повномасштабного вторгнення, і установки навіть устигли доправити в Туреччину. Та потім - щось пішло не так?

Туреччина готова відмовитися від російських систем С-400 заради нових американських винищувачів. Країна хоче придбати у США винищувачі нового покоління F-35, щоб здобути перевагу над грецькою авіацією.

Анкара в ході переговорів про повернення до програми поставок F-35 заявила Вашингтону, що задля придбання військових літаків не активуватиме куплені у російської сторони системи ППО С-400

Анкара в ході переговорів про повернення до програми поставок F-35 заявила Вашингтону, що задля придбання військових літаків не активуватиме куплені у російської сторони системи ППО С-400. Ці комплекси Туреччина придбала у РФ за $2,5 млрд, проте вони так і не були введені в експлуатацію і досі зберігаються на турецьких складах.

У 2017 році Москва і Анкара уклали контракт на постачання систем С-400 на суму $2,5 млрд. Вашингтон прагнув завадити цій угоді і навіть виключив Туреччину із програми постачання новітніх винищувачів F-35. Однак це не допомогло: ракетні системи поставили до Туреччини влітку 2019 року.

Навесні минулого року заступник держсекретаря США Уенді Шерман заявила, що купівля С-400 з боку Анкари - це "давня проблема" і, "можливо, настав момент, коли ми можемо знайти спосіб, як вирішити цю проблему".

Оригінал

Если вы заметили ошибку в тексте, выделите ее мышкой и нажмите комбинацию клавиш Alt+A
Комментировать
Поделиться:

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі