Конкуренція? Прозорість? Давайте краще розпиляємо гроші між собою

Щодня країну, охоплену війною, лихоманить ще й від корупційних скандалів. Однак ті, хто стоїть бодай біля якогось корита - безсоромно продовжують красти і "мутити схеми" для своїх. І тільки для своїх

Я злий, як собака. Причому, не всякий собака такий злий. Багато років я носився з ідеєю будівництва батарейних комплексів зберігання енергії. Цього року збирався здійснити проєкт. Але в нашій країні регулятор - це не просто регулятор.

...всі, кому не треба, про цей аукціон дізналися трохи пізніше, ніж треба. Точно перед останнім днем ​​внесення застави на участь в аукціоні. Навіть якби хтось із нас мав готовий пакет документів для участі, у нього банально не вистачило б часу на внесення застави

Завтра відбудеться аукціон Укренерго, у якому ми (і не лише ми, а й наші партнери) мали брати участь. Цей аукціон визначить тих, хто зможе укласти договори з Укренерго на вигідних (повірте, вигідних!) умовах. Тому всі, кому не треба, про цей аукціон дізналися трохи пізніше, ніж треба. Точно перед останнім днем ​​внесення застави на участь в аукціоні. Навіть якби хтось із нас мав готовий пакет документів для участі, у нього б банально не вистачило часу на внесення застави. Технічно.

Формально закон не порушувався - це відомий трюк. Просто повідомляли про майбутній аукціон так, щоб зайві не почули. А вузьке коло допущених до співпраці спокійно завело у процес близько 80 компаній, які завтра поділять ринок допоміжних послуг на найближчі п'ять років. Практично за копійки купується нова технологічна галузь, і чужі на цьому ринку не ходять.

...Незабаром компанії, допущені до пирога, підуть у продаж (умови це дозволяють), а тим, хто реально хотів би розвивати технології BESS, доведеться ділитися рентабельністю з тими, хто завтра братиме участь у розпилюванні 110 МВт обсягу послуг. Тихенько. Під столом

Беруся припустити, що незабаром компанії, допущені до пирога, підуть у продаж (умови це дозволяють), а тим, хто реально хотів би розвивати технології BESS, доведеться ділитися рентабельністю з тими, хто завтра братиме участь у розпилюванні 110 МВт обсягу послуг. Тихенько. Під столом. З дотриманням формальностей.

У країні, що втратила 9 гігават потужності, як базової, так і маневрової, потрібно залучати кожну гривню для відновлення енергетичної безпеки. Але це не про нас. Не з нашим щастям.

Оригінал

Если вы заметили ошибку в тексте, выделите ее мышкой и нажмите комбинацию клавиш Alt+A
Комментировать
Поделиться:

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі