"Давайте домовлятися" - людожерство під фантиком гуманізму

Цікаво, чому люди, які активно закликають до перемовин із країною-вбивцею, переважно або мають закриті профілі, або низьку соціальну відповідальність?

Характерна тенденція: "Як же нам воювати, якщо ми ніколи і нізащо не зможемо перемогти" завжди - завжди - пишуть істоти із закритих профілів. Виняток тут хіба безмозкі і безхребетні блоґери типу Верби, але це просто розписування в майбутньому колабораціонізмі з боку людей, котрі сито живуть і ні за що насправді не відповідають (та й регулярно поводяться так, ніби війни немає). Якщо ж це якась заруба в коментарях, то розповіді про те що "це війна до останнього українця і вона ніколи не закінчиться" завжди пишуть закриті профілі. Цікаво, чому.

Ще одна характерна тенденція - ці сторінки ніколи, за жодних обставин, не дають відповідь на питання "то що, краще взяти і здатися?" Вони починають розповідати про все на світі: що безкінечні ресурси, що бажання боротися розколює суспільство, що як же прості люди, що не варто перекладати з хворої голови на здорову... але ніколи, за жодних обставин, не визнають прямим текстом єдиний можливий висновок з їхньої тези про безнадійність боротьби. Цікаво, чому.

...ті, що закликають зараз до миру за всяку ціну, якраз готові пожертвувати десятками і сотнями тисяч життів своїх цивільних співвітчизників, аби тільки це відбулось не в них на очах і була більш-менш тверда надія, що їх це омине

Якщо це боти - то питань немає. Але навіть коли це реальні люди, дуже очевидно, чому їхня риторика виглядає саме так і чому їхні профілі закриті. Бо ті, що закликають зараз до миру за всяку ціну, якраз готові пожертвувати десятками і сотнями тисяч життів своїх цивільних співвітчизників, аби тільки це відбулось не в них на очах і була більш-менш тверда надія, що їх це омине. Їм байдуже, скільки українців загине насправді, якщо ці українці виглядатимуть просто як цифри, про які вони навіть не дізнаються. Це люди, ладні погодитись на геноцид власного народу за примарний шанс не стати його жертвою. Видавати людожерство за гуманізм - вкрай по-російськи. Шкода тільки, що й сам знаю - знав? - людей, котрим така схема підходить.

Оригінал

Если вы заметили ошибку в тексте, выделите ее мышкой и нажмите комбинацию клавиш Alt+A
Комментировать
Поделиться:

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі