Росія неминуче зазнає поразки - прогноз Китаю

Агресія і недалекоглядність диктатора Путіна привели Росію в глухий кут, звідки є лише один вихід - визнання власної поразки. Як так сталося?

Росія зазнає поразки і буде змушена вивести свої війська з усіх окупованих територій - зокрема, і з Криму. Такий прогноз професора Пекінського університету, директора Центру дослідження Росії і Центральної Азії у Фуданьському університеті Фен Юйцзюня опублікувало британське видання The Economist. Це передбачення тим більше принизливе для Кремля, що раніше професор був одним із експертів так званого Валдайського клубу, улюбленого дітища Путіна.

Професор називає чотири чинники неминучої поразки Путіна в Україні: це, насамперед, високий рівень спротиву і національної єдності, проявлені українцями. Другий чинник - згуртованість світу і значний рівень допомоги з боку міжнародного співтовариства. Третій чинник, що призведе до поразки Путіна - це сам характер сучасної війни, що залежить від поєднання промислової могутності та систем командування, контролю, зв'язку та розвідки. Росія, за спостереженнями Юйцзюня, досі відчуває труднощі наслідків деіндустріалізації, пережитої після розпаду СРСР.

Ну і головне: тривала диктатура Путіна зіграла з ним злий жарт - він замкнув себе в інформаційному коконі, Кремлю бракує правдивих розвідданих, а вище військове керівництво позбавлене ефектного механізму виправлення помилок. Збіг цих чотирьох факторв, на думку китайського фахівця, гарантує Росії поразку у ров'язаній нею війні, і тут не допоможе навіть ядерний потенціал. Війна в Україні призвела до широкої міжнародної ізоляції Росії, і це створило сприятливий ґрунт для різноманітних "чорних лебедів", як то різноманітні катастрофи, теракти та міжетнічна напруженість, які вже спостерігаються на теренах держави-терориста.

Оригінал

Если вы заметили ошибку в тексте, выделите ее мышкой и нажмите комбинацию клавиш Alt+A
Комментировать
Поделиться:

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі