Ситість без зайвої ваги та здорове серце. Чому я раджу DASH-дієту

Краще запобігти проблемам з тиском, ніж потім довго лікуватися. Правильно складений раціон здатний в цьому допомогти

Про здоров'я серця не думають заздалегідь. У багатьох є родичі, мама, тато, дідусі, бабусі, в кого підвищений тиск, але чомусь завжди здається, що тебе це не торкнеться. Неправильно складений раціон нерідко винен у тому, що ми відчуваємо нестачу енергії, занепад сил. Ось кілька рекомендацій, що вже можна зробити їжею та як впливати на здоров'я серця.

Для тих, хто хоче отримувати енергію з їжі без важкості, піклуючись про системи. Хоче відчувати ситість, не набираючи вагу та регулюючи самопочуття.

1. DASH-дієта (Dietary Approaches to Stop Hypertension) передбачає збільшення порцій овочів, фруктів, зелені та коренеплодів у раціоні.

2. Наголос на споживання цільнозернових продуктів, а не рафінованих: цільнозернове борошно замість білого пшеничного, пшоно, гречка, амарант.

3. Увага на розмір порцій молочних продуктів, щоб не було перекосу. Я не зовсім підтримую ідею знежирених молочних продуктів, тому що жири є критично важливими для здоров'я.

Раджу робити акцент на рибу та птицю більше, ніж на червоне м'ясо, та повністю усунути ковбаси та сосиски

4. Споживання різних видів білка, включаючи вегетаріанські джерела: сочевицю, квасолю темного кольору, горіхи, гарбузове насіння. Акцент на рибу та птицю більше, ніж на червоне м'ясо, повне усунення ковбас та сосисок.

5. Ми готуємо на олії. Заміна рафінованої олії на оливкову холодного віджиму в кожен прийом їжі як мінімум.

6. DASH обмежує споживання цукру, солодких газованих напоїв та десертів, що завжди добре, адже ми цукру очевидно переїдаємо.

7. Виключаємо жирне м'ясо, з іншого – виключаються пальмове, рапсове та інші перероблені рафіновані олії.

Оригінал

Если вы заметили ошибку в тексте, выделите ее мышкой и нажмите комбинацию клавиш Alt+A
Комментировать
Поделиться:

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі