Поки світ здригається від звірств росіян, вірмени… повторюють їх

Відео з жорстоким побиттям азербайджанського військовослужбовця вони також виклали у мережу

Це просто жахливий збіг, разюча паралель. Україна та весь цивілізований світ були шоковані відео, на якому росіяни страчують українського військового, відрізаючи йому голову. Цілком правильну оцінку цьому варварству дав президент України Володимир Зеленський. Він сказав, що "на цьому відео Росія, якою вона є".

Цілком правильно, що уповноважений Верховної Ради Дмитро Лубинець розіслав відео зі стратою українського військовополоненого всім колегам-омбудсменам з інших країн та звернувся з листами до посадових осіб ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста. І ось уже з'явилося повідомлення, що генсек ООН Антоніу Гутерріш "нажаханий" від побаченого. Про це під час брифінгу повідомив речник генерального секретаря Стефан Дюжаррик.

В Азербайджані чудово розуміють почуття українців та світової громадськості. Справа в тому, що ми все це вже бачили

В Азербайджані чудово розуміють почуття українців та світової громадськості. Справа в тому, що ми все це вже бачили – на прикладі співучасті 366-го гвардійського мотострілецького полку в геноциді мирного азербайджанського населення Ходжали. Лише за одну ніч було по-звірячому вбито 613 осіб, у тому числі 106 жінок і 63 дитини. Ще 487 жителів містечка були поранені, 275 взяті в заручники, а 155 зникли безвісти. При цьому полк, який став співучасником жахливого злочину, було просто виведено до Росії і там розформовано. Жоден із військовослужбовців не поніс покарання.

І ось нещодавно ми побачили ще один приклад вірменського варварства. Справа в тому, що 10 квітня Міноборони Азербайджану повідомило про те, що через обмежену видимість за несприятливих погодних умов на прикордонній з Вірменією території Шахбузького району Нахічеванської Автономної Республіки зникли безвісти двоє азербайджанських військовослужбовців – Агшин Бабіров і Гусейн Ахундов.

Державна комісія у справах військовополонених, заручників та безвісти зниклих громадян звернулася до міжнародних організацій. Крім того, МЗС Азербайджану закликало світову спільноту засудити нелюдське поводження з азербайджанськими військовими, затриманими вірменською стороною.

Беззбройного бійця, зв'язаного по руках та ногах, повалили на землю та побили вірмени. Вони ж зняли весь цей процес на камеру

Справа в тому, що пізніше з'ясувалося: Гусейн Ахундов потрапив у полон, заблукавши в умовах обмеженої видимості. А далі ми побачили шокуючі кадри, на яких нашого беззбройного бійця, зв'язаного по руках та ногах, повалили на землю та жорстоко побили вірмени. Вони зняли весь цей процес на камеру і виклали в мережу. І в вірменському сегменті соцмереж це варварство отримало таке ж схвалення, як кадри з відрізанням голови українському військовослужбовцю отримало схвалення серед росіян.

Це ще один доказ того, що Вірменія була і є форпостом Росії на Кавказі. Усі ілюзії щодо "європейського вибору" Вірменії – це самообман.

Є вже реакція на цей злочин. "Насильство щодо азербайджанського військового у Вірменії неприпустимо, це суперечить усім законам міжнародного гуманітарного права", – написав у Twitter посол Великобританії в Азербайджані Фергус Олд. США також стурбовані таким жорстоким поводженням. Про це йдеться на сторінці посольства США в Азербайджані у Twitter: "Сполучені Штати стурбовані появою відеозапису, на якому відображено насильство щодо азербайджанського солдата у Вірменії. Ми наполегливо закликаємо Азербайджан та Вірменію вирішити всі невирішені питання шляхом мирних переговорів".

Дивно, що мовчить посол України в Азербайджані Владислав Каневський. Хоча саме він мав би першим засудити шокуюче насильство

Не дивно, що посольство РФ в Азербайджані не засудило насильство з вірменської сторони щодо полоненого азербайджанського військовослужбовця. Але дивно, що мовчить із цього приводу посол України в Азербайджані Владислав Каневський. Хоча саме він, посол країни, яка страждає від величезної кількості варварських дій з боку російських окупантів, мав би першим засудити шокуюче насильство щодо азербайджанського військовослужбовця. Провівши, наприклад, ті ж самі паралелі, які зараз проводжу я.

Спеціально для Gazeta.ua

Если вы заметили ошибку в тексте, выделите ее мышкой и нажмите комбинацию клавиш Alt+A
Комментировать
Поделиться:

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі