суббота, 02 февраля 2013 10:00
Юлія Ліпіч
Юлія Ліпіч
Юлія Ліпіч

Травка за півціни

– На кожному кроці обдурюють, аби тільки заманити клієнта, – ­реагує знайома Наталя на новину про можливе перенесення супер­маркетів за межі міста.

Вона бере участь у програмі "Власний рахунок" від "Сільпо". За покупки нараховують бали. Потім щось безкоштовно можна взяти.

– Перед Новим роком накупила на півтори тисячі балів, – каже. – ­Згодом у чеку побачила, що їх не нарахували. Зателефонувала на гарячу лінію. Там пояснили, що з листопада діє новий закон: якщо серед продуктів є алкогольні напої, жодні акції не поширюються. Через пляшку пива втратила халяву.

Багатший та п'яніший платить більше

У моєму рідному селі супермаркетів нема. Там лише два магазини. Один у народі прозвали "Жіночі сльози", другий – "Бу-ру-ру". ­Назва виникла, коли там крутили дискотеку три діджеї – Богдан, Ромко й Ростік. Про діджеїв у селі давно забули, а назва залишилася. Тепер приміщення взяли в оренду два місцевих брати-підприємці. Там завжди можна послухати ­попсу, випити пива та закусити апельсинкою. Хлопці не відстають від ­супер­маркетів – також проводять акції. На продуктах не ставлять цінників. Дивляться по клієнтах: бідніший і тверезий платить менше, багатший та п'яніший – більше. Якщо у когось гаманець спорожнів, може взяти товар у позику без відсотків. Його заносять у зошит боржників. Правда, один не встиг повернути півтори тисячі й помер. Жінка відмовилася погасити борг. Та хлопці не розгубилися. Суму розділили між іншими боржниками у зошиті. Змусили виручити покійного ­колегу.

У "Бу-ру-ру", на відміну від "­Сільпо", на алкогольні напої акції поширюються. Якщо після десятої вечора придбав півлітринку, отримуєш бонус: можеш покурити травку за півціни.

Сейчас вы читаете новость «Травка за півціни». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі