вторник, 02 августа 2011 10:31
Юрій Стригун
Юрій Стригун
Журналіст "Газети по-українськи", Черкаси

"Рубін" заб'є один чи два голи на контратаках

У цьогорічній Лізі чемпіонів Україна буде представлена лише донецьким "Шахтарем". Cьогоднішній матч київського "Динамо"з казанським "Рубіном" уже нічого не вирішує. Росіяни впевнено доведуть справу до кінця. В сусідній державі команда Бердиєва вважається неперевершеною у здатності відбити атаки суперника. Казанці кістьми лягатимуть, але вийдуть до наступного раунду турніру.

Легіонери "Динамо" не знають і знати не хочуть про історію протистояння футбольних України й Росії. У них очі не горять. До цього кияни зіграли з російськими клубами вісім офіційних матчів. У п'ятьох із них вони першими пропускали гол. Тричі наші змогли відігратися. Бо у думках не допускали, що вони можуть програти найзапеклішому футбольному ворогу. А для нігерійців і марокканців це зовсім не трагедія.

Напередодні завтрашнього матчу мені пригадалася притча, описана російським письменником Львом Толстим. "Поки ваш батько здоровий, його цілком може обійти й слуга-іноземець. Але варто батькові захворіти й опинитися в небезпеці, ви женете геть кваліфікованого іноземця й своїми невмілими руками рятуватимете рідну людину."

Тому на повторний матч Сьомін має виставити всіх наявних українців: Шовковського, Ярмоленка, Шевченка, Алієва, Мілевського, Гармаша, Гусєва, Кравця.

"Рубін" ще жодного разу не програвав на своєму полі в Лізі чемпіонів. При цьому росіяни двічі не дозволили обіграти себе чинному чемпіону Європи, іспанській "Барселоні".

Для перемоги над казанцями киянам необхідно дві речі: талан й гостроатакувальний стиль. І з тим, і з іншим у "Динамо" серйозні проблеми. Футбольне щастя цього року вперто обходить команду Сьоміна. У матчі з "Брагою" Олег Гусєв забив фатальний гол у свої ворота, а у фіналі Кубка з Шахтарем гірників рятувала від голу штанга. З атакувальним стилем ще гірше. З нового сезону Юрій Сьомін практикує гру у три опорники. А на вістрі атаки виставляє лише одного форварда. У домашньому матчі проти "Рубіна" цей варіант провалився. Однак навряд чи Юрій Павлович зрадить собі і у вирішальному матчі. На полі будуть все ті ж легіонери. Тому "Динамо" лише вестиме позиційну облогу воріт Рижикова без особливої гостроти біля них. Натомість "Рубін" гостро проводитиме контратаки. Одна або дві з них завершаться взяттям воріт киян.

Сейчас вы читаете новость «"Рубін" заб'є один чи два голи на контратаках». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі