пятница, 12 августа 2011 11:29
Олександр Сидоренко
Олександр Сидоренко
вокаліст гурту "ТНМК", співведучий програми "Третій тайм"

Через побитого Саламатова на стадіони можуть повернути міліцію

Висновок по тому, що сталося на матчі "Динамо" - "Карпати" такий: або Андрій Саламатов, який зривав банери з Бандерою і Шухевичем дурень, або це була спеціально підлаштована провокація з метою "розгойдати" фанатів. Адже їхня реакція була зрозумілою і передбаченою. По-іншому бути й не могло. Це приблизно те ж саме, якби він прийшов до церкви і почав зривати ікони зі стіни. Подивилися, що було б далі.

Або він не усвідомлював масштаби скоєного, або зіграла свою роль неприязнь до тих чи інших політичних фігур. Може, п'яний був, не знаю. Але треба ж розуміти, що ти робиш і навіщо. У всіх країнах світу є провокаційні банери, прапори, скрізь вболівальники - народ агресивний.

Як би там не було, на стадіон можуть повернути міліцію, а це - не найкращий варіант. Тим більше напередодні Євро. Так, скрізь у всіх країнах присутність поліції на іграх - у порядку речей. Але є різниця поведінки поліцейських, приміром, у тій же Англії і у нас. Досить згадати дніпропетровський "Беркут".

По Бандері та Шухевичу думка в суспільстві розділилася. Якщо ця людина застрягла в Радянському союзі - нехай застрягає, це його справа. Але у фанатів вона однозначна. Отже, повторюся, їхня реакція читалася. Для таких, як цей Саламатов, вигадане прекрасне українське прізвище - Невмінько.

Так, на стадіоні диктор постійно оголошує про те, що заборонено. У цьому списку - і політична пропаганда. Але, по-перше, статус цієї людини в клубі до кінця не ясний - чи він водій, чи то стюард, чи то оператор. Кожен повинен займатися своєю справою, у тому числі оглядати, хто і з чим прийшов. По-друге, якщо їм дозволили або вони самі пронесли цей банер на трибуни - то це їхня власність.

Не секрет, що на матчі постійно щось проносять. З чого напрошується висновок - зі своєю роботою не справляються як ті, хто стоїть на вході (в даному випадку міліція), так і ті, в чиї обов'язки входить робота з уболівальниками. Які тепер можуть серйозно постраждати, адже санкції до клубу можуть бути самі різні. Але напевно знайдуться ті, кого це дуже сильно порадувало. Мені так здається.

Сейчас вы читаете новость «Через побитого Саламатова на стадіони можуть повернути міліцію». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі