воскресенье, 11 июля 2010 14:58

В Одессу едут Депардье, Занусси и Сталлоне

В Одессу едут Депардье, Занусси и Сталлоне

В конкурсній програмі першого Одеського міжнародного кінофестивалю змагатимуться 16 комедій із 13 країн світу. Краща отримає 15 тисяч доларів. За нагороду посперечаються відомі режисери світу. На свято з"їдуться зірки кіно з різних країн.

16 липня на вході до Одеської кіностудії, що розташована на Французькому бульварі, постелять червону доріжку. Того ж вечора по ній пройде Жерар Депардьє до кінозалу U-CINEMA, де подивиться фільм-відкриття свого співвітчизника Паскаля Шоме "Серцеїд" з Роменом Дюрі і Ванесою Параді. Наступного дня актор презентує нові швейцарські годинники і поїде додому. Ввечері конкурсну програму кінофестивалю відкриє фільм з його участю "Мамонт".

"Цей фільм був відібраний на Берлінському кінофестивалі, - відзначила директор ОМКФ Вікторія Тігіпко (про "Серцеїд" - ред.). - В програму фестивалю ввійшли переважно ті роботи, які навряд чи потраплять у широкий прокат. А учасники конкурсної програми підбиралися на найпрестижніших світових фестивалях - "Кінотаврі", Каннському, Берлінському, Венеціанському кінофорумах".

До конкурсної програми увійшли також картини: "Нога Бога" (Італія); "Товстуни" (Іспанія); "Мамонт" (Франція); "Мій суїцид" (США); "Перукарка" (Німеччина); "Жовтень" (Перу, Іспанія) ; "Гума" (США, Франція); "Святий Джон з Лас-Вегаса" (США); "Рік плотоядія" (Канада); "Пістолет Страдіварі" (Україна, Росія); "Дорога, фільм" (США, Індія) ; "Символ" (Японія); "Дітям до 16 +" (Росія); "Колискова" (Польща); "Кондитер" (Голландія); "Скелети" (США).

Гостем фестивалю погодився бути Кшиштоф Зануссі. Польський режисер не тільки судитиме учасників, але й проведе два майстер-класи: один для професіоналів, другий для "зелених" режисерів та акторів.

Інтригою заходу залишається приїзд Сільвестра Сталоне, якому призначили нагороду за внесок у кіномистецтво. Хто, чому і за які саме заслуги відзначить зірку організатори поки що не розголошують.

"Сільвестр Сталоне підтвердив свою присутність на фестивалі, - розповідає Тетяна Козирєва із пресс-служби ОМКФ. – Він приїде 24 липня на закриття фестивалю і отримає нагороду за внесок у кінематограф. Але ми не хочемо зараз розповідати про це.

Майстер-класи даватимуть також Йос Стеллінг, Рутгер Хауер, Сук-Інь Лі, Кіра Муратова, Сергій Члеянц, Наум Клейман, Вадім Перельман, Отар Іоселіані, Луіджи Сардіелло та інші.

Gazeta.ua

Сейчас вы читаете новость «В Одессу едут Депардье, Занусси и Сталлоне». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі