суббота, 02 июня 2007 10:29

У США звільнений лікар, який допоміг померти 130 пацієнтам

У США в п"ятницю вийшов з в"язниці патологоанатом Джек Кеворкян, відоміший під прізвиськом "Доктор Смерть". 8 з половиною років тому його засудили за те, що він допоміг смертельно хворій людині піти з життям - дії медика були класифіковані як вбивство.

Вийшовши з в"язниці Lakeland в містечку Coldwater штату Мічіган, 79-річний Кеворкян заявив, що це "один з найщасливіших моментів в його житті". Роки, проведені в ув"язненні, не вплинули на його переконання в тому, що у людини є право на смерть, сказав Кеворкян.

Під час процесу "Доктор Смерть" себе винним не визнав. Більше того, він заявив, що сприяв в здійсненні евтаназії 130 пацієнтам в 1990-і роки. Проте не всі, хто просив його допомогти піти з життя, були смертельно хворими, встановив суд і звинуватив його у вбивстві другого ступеня.

По цьому звинуваченню передбачається санкція від 10 до 25 років тюремного ув"язнення. Комісія з помилування вирішила випустити скандально відомого лікаря у зв"язку з погіршенням здоров"я. Члени комітету врахували і вік засудженого - Кеворкяну зараз 79, і він навряд чи може представляти загрозу для суспільства.

Кеворкян раніше пообіцяв, що більше не допомагатиме кому-небудь піти з життя. Проте він наполягає, що евтаназія повинна бути узаконена, обіцяючи працювати в цьому напрямі, але "в рамках закону", повідомляє NEWSru.


Сейчас вы читаете новость «У США звільнений лікар, який допоміг померти 130 пацієнтам». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі