воскресенье, 16 марта 2014 10:37
Игорь Мазур
Игорь Мазур
Член провода УНА-УНСО, председатель Киевской организации партии с 1997 года

Путін хоче виставити українських націоналістів убивцями

14 березня Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти УНА-УНСО, Ігоря Мазура, Валерія Бобровича, Дмитра Корчинського, Андрія та Олега Тягнибока, Дмитра Яроша, Володимира Мамалиги та інших осіб. За словами представника СКР Володимира Маркіна ці люди створили "банду" і виступали проти федеральних сил на стороні чеченських сепаратистів в період з 1994-1995 року.

Ворог наступає і йому треба якось це юридично і в інший спосіб виправдати. Триває інформаційна війна. Не дивно, що люди, які завжди боролися з російською агресією зараз знову в "чорних списках". Я вже колись був, років 5 тому, коли була асетино-грузинська війна, в числі найбільших ворогів Росії. Тоді справу заводили на учасників конфлікту, хоча нас в Грузії і не було. Ми не встигли туди в'їхати — так все швидко пройшло. Але в Росії знайшли якісь документи, шеврони, форму, машину. Була показушна імітація: їх хлопчики з нашивками "Шевченко" сфотографувалися біля машини, а потім на тому ж місці її і спалили.

Зараз схожа ситуація. На Сашка Білого вішають, що він там вуха відрізав, катував когось. Це повна брехня. І те, що ми створили багато проблем на Кавказі, - теж брехня. В першу чергу ми були як "парламентарі": посланці від іншої держави, для того, щоб показати, що Росія веде не правильну, не справедливу війну.

Я приїхав у Чечню в 1995 році з Анатолієм Лупиносом (член УНА-УНСО - ред.) і іншими хлопцями. Наша головна мета була — охорона іноземних журналістів для забезпечення інформаційного прориву. В нас був прес-центр "Кавказ" і ми давали на світ і Україну свіжу інформацію про "коврові" бомбометання, використання голкових бомб, установок "Град" в умовах міста, використання хімічної зброї. Коврові бомбометання, це коли заходять кілька штурмовиків (чотири пари по два) і зносять квартал начисто. А мирне населення, як правило, ховалися в підвалах. Цих людей просто хоронили заживо. З них велика частина була росіян.

Коли ми таких зустрічали, вони всякими словами проклинали Єльцина. Зараз російська прокуратура об'єднує всіх постатей, які можливо на слуху. Коли в 2008 році вони відкрили справу по Грузино-Асетинській війни, то включили в список навіть Анатолія Лупиноса, який ще 8 років до того помер і Юрія Шухевича, який осліп в таборах і вже 30 років сліпий. Це не завадило потрапити у список тих, кого треба арештувати за участь у бойових діях.

Прокуратурі Росії дають замовлення і вона його виконує. Такі замовлення були у 2008, були і в період, коли Путін тільки прийшов до влади. Зараз нова атака на Україну, вже буквальна, і їм треба показати лідерів націоналістичних організацій, як якихось вбивць, а самі організації - як організовані злочинні угрупування. Для "москалів" будь-яка патріотична українська організація - це організоване злочинне угрупування. Зараз будь-які наші заяви про те, що ми були на Кавказі, є підставою відкривати проти нас справи.

Події в Чечні були 19 років тому. Тепер там Кадиров - президент. Він свого часу казав, що першого росіянина зарізав у 16 років. Тепер обіцяє свій батальйон кинути проти України. Але він для них є високою посадовою особою, здається навіть, герой Росії. А ми, які на свій страх і ризик через кордони Росії проникали, ризикуючи, що не доїдемо додому тепер вороги.

Зараз нам треба готуватися до захисту нашої держави. А на їхній плювок відповідати плювком не варто. Ми - чоловіки. На неадекватні виступи заказних прокурорів Путіна і Кремля ми відповідати не збираємося. Я завжди стояв проти російського імперіалізму і буду стояти. Тим більше, коли ця імперія починає атаку на мою рідну землю.

 

Сейчас вы читаете новость «Путін хоче виставити українських націоналістів убивцями». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі