воскресенье, 30 декабря 2012 13:54
Гунько Олександр
Гунько Олександр
Гунько Олександр

Влада кинула Королевську "під танк"

У кінці серпня мені довелося бути на зустрічі Наталії Королевської з виборцями в Каховці. Там вона була із другим номером своєї команди, екс-футболістом Андрієм Шевченком. Наталія Юріївна на всі заставки лаяла владу і переконувала громадян у своїй опозиційності.

Відповідаючи на запитання, з ким її партія об'єднуватиметься у новому парламенті, Королевська тоді заявила: "Я точно можу сказати, що ми не будемо об'єднуватися з Партією регіонів і тими політичними силами, що знаходяться при владі - комуністами й "литвинівцями". Це принципова позиція".

Тепер же пані Наталія не просто об'єдналася з "регіоналами", а увійшла у їхній уряд. Отже, все таємне стало явним. Зрозуміло, яку роль вона виконувала під час передвиборчої кампанії - відібрати якомога більше голосів у опозиції. Задля цього Королевська клялася у вірності Юлії Тимошенко і обіцяла її звільнити з в'язниці.

Утім, передвиборча агітація Королевської і Шевченка на виборців особливого враження не справила, що показали соціологічні дослідження. І тоді пані Наталія зробила ще одну дурницю - подала до суду на соціологів. Це виглядало як звинувачення дзеркала у відомій байці. Така гра була явно не королівською. Що й показали підсумки виборів. Однак і тоді Королевська не розгубилася, а заявила про свої президентські амбіції. Як кажуть, дай Боже нашому теляті...

Та, мабуть, Наталія Юріївна своє завдання-мінімум виконала - відтяпала таки півтора відсотка голосів. А це як-не-як 4 депутатських мандати. Дрібниця, але приємно. В усякому разі, міністерського крісла це варте. І "регіонали" посадили її у прокрустове ложе - міністерство соціальної політики. У цьому кріслі один політик уже здувся - Сергій Тігіпко. Королевська, схоже, не розуміє, що її "кинули під танк". Адже соціальна політика - це ахілесова п'ята нинішньої влади. Борги із зарплати бюджетникам, затримки у виплаті пенсій - ці та інші проблеми тільки наростатимуть. Тепер українці пов'язуватимуть їх із "монаршим" прізвищем. Так що королювати не вдасться. Можна лише перетворитися на королівського пішака.

Сейчас вы читаете новость «Влада кинула Королевську "під танк"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

59

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі