суббота, 03 мая 2014 10:54
Гунько Олександр
Гунько Олександр
Гунько Олександр

Розмова з олігархами має бути короткою

"Ринат, ты предал Донбасс или продал?" - такий напис з'явився на столичному ЦУМі, який нині належить українському мільярдеру Рінату Ахметову.

"Я не продаю бізнес і не збираюся залишати країну. Сьогодні я перебуваю в Донбасі", – відповів найбагатший олігарх у заяві на сайті своєї компанії СКМ. - Моя позиція незмінна: наша країна повинна бути єдина. І я робитиму все, що в моїх силах, щоб Донбас і Україна були разом".

Як кажуть, це було б смішно, якби не було так сумно. Російська журналістка Юлія Латиніна в одному з недавніх репортажів стверджує, що лідер проголошеної сепаратистами Донецької народної республіки Денис Пушилін прибіг на зустріч в "Донбас-палац" з Ходорковським по клацанню пальців Ахметова.

Про те, що справжнім господарем Донбасу є Ринат Леонідович, не знає хіба що ледачий. Тому розгул сепаратизму, бандитизму і ненависті до всього українського в його володінні на тлі вищенаведеної заяви видається принаймні дивним. Або він не контролює ситуацію, або веде подвійну гру. І те, й інше ні до чого доброго не приведе. Бо якщо Ахметов торгується з новою владою, значить вона не далеко пішла від попередньої. Тоді доведеться піднімати новий Майдан. Коли ж він не в змозі "за клацанням пальців" навести лад у своїй вотчині, то це значить, що там ситуація розвивається за сценарієм Кремля. Отже, військового вторгнення північного сусіда не уникнути. І тоді жертви на Інститутській здадуться нам дитячими забавками. Бо рахунок у війні піде на десятки й сотні тисяч.

Аналогічна ситуація і в Луганській області, негласним господарем якої вважається лідер фракції "регіоналів" у Верховній Раді Олександр Єфремов. Він так само відхрещується від дій тамтешніх сепаратистів і закликає "почути людей". Цікаво, що можна почути від бандитів, які викрадають громадян, катують українських активістів і захоплених силовиків, прикриваються жінками з дітьми, громлять адмінбудівлі і грабують крамниці?

Тому задля ефективної боротьби з сепаратизмом розмова з людьми типу Єфремова і Ахметова має бути короткою. Правоохоронці повинні чітко довести зв'язки цих політиків із заколотниками, оприлюднити результати розслідувань та притягнути їх до кримінальної відповідальності. Бо доки місцеві князьки потуратимуть злочинцям, відновити керованість центральною владою Донбасу неможливо.

Сейчас вы читаете новость «Розмова з олігархами має бути короткою». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі