вторник, 06 марта 2012 10:50
Гунько Олександр
Гунько Олександр
Гунько Олександр

Чому плакав Путін

Не дочекавшись офіційного підсумку президентських виборів у Росії, Володимир Путін почав святкувати свою перемогу на Манежній площі в Москві. Туди прийшли 100 тисяч його прихильників. При цьому Путін так радів перемозі, що аж пустив сльозу.

Автор: Фото: Reuters
 

"Ми перемогли у відкритій і чесній боротьбі. Але це були не тільки вибори президента Росії. Це був дуже важливий тест для всіх нас, для всього народу - тест на політичну зрілість, самостійність, незалежність", - зазначив новообраний президент.

Він говорив жорстко і упевнено, в авторитарно-вождистській манері. Але при цьому здавався на робота, в якого вмонтували заздалегідь відрепетируваний текст. Відчувалося, що у глибині його єства поселилася тривога. Якимись фібрами душі Путін відчуває, що Росія стає іншою, і він нічого з цим не може вдіяти. Його вже освистували на стадіоні, вимагали відставки на численних мітингах, на нього малювали нищівні карикатури і встановлювали банери з образливими написами. А як нещадно лаяли в інтернеті — і уявити важко. Отже, на всенародну любов розраховувати годі. А це вже крамола, від якої — один крок до бунту.

ВІДЕО: Путін так зрадів перемозі, що аж розплакався перед виборцями

"Ми показали, що нам дійсно ніхто нічого не може нав'язати. Ніхто і нічого. Ми показали, що наші люди дійсно в змозі легко відрізнити бажання до новизни, до оновлення від політичних провокацій, які ставлять перед собою тільки одну мету - розвалити російську державність і узурпувати владу", - продовжував переможець.

Це звучало карикатурно навіть для самих росіян. Адже протестний рух народжується у надрах середнього класу. Підозрювати, що його інспірує чи фінансує "рука Вашингтона" або "оранжева чума", смішно. Це самодостатні люди і патріоти. Та й взагалі риторика часів "холодної" війни в епоху інформаційних технологій недоречна. Люди мають альтернативні джерела інформації, і пудрити їм мізки все важче.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни, які живуть в Україні, проголосували переважно за Путіна

Отож Путіну є про що турбуватися. У Москві він набрав біля 48% голосів. Якщо ж врахувати, що в голосуванні взяли участь близько 60%, то реально "плачущого більшовика" підтримує лише кожен третій дорослий москвич. Дві третини столичних жителів йому не довіряють. А це вже погана прикмета. Усі ж бо революції відбуваються у столицях. Ту є від чого заплакати.

Сейчас вы читаете новость «Чому плакав Путін». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

200

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі