воскресенье, 20 октября 2024 23:49

Новый дрон: украинцы разработали альтернативу зенитным ракетам ПВО

Україна розробила безпілотник, здатний збивати Shahed. Це буде керований безпілотник з видом від першої особини (FPV), який називається Sting. Він має стати дешевшою заміною для зенітних ракет, які часом доводиться витрачати для перехоплення "Шахедів".

Його розробила українська група "Дікі шершні". Стверджується, що цей безпілотник здатний літати зі швидкістю понад 160 км на годину та підніматися на висоту близько 3 км, публікує The Telegraph.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: Украина получит от Франции еще 12 САУ Caesar за счет активов РФ

"Sting — це класична конструкція квадрокоптера з великим куполом, що виступає вгору з його центру, де встановлено боєголовку та камеру. Він буде пілотуватися з землі за допомогою VR-окулярів, які дозволяють оператору точно побачити, куди він летить. на ціль зі штучним інтелектом, яка дозволить пілоту наводитися на ворожі цілі", – пише видання.

Автор: The Telegraph
  Новый дрон разрабатывала группа "Дикие шершни"
Новый дрон разрабатывала группа "Дикие шершни"

Россия продолжает активно атаковать Украину БПЛА Shahed. Только за 18 октября на страну было выпущено 129 беспилотников. Всего с начала года Россия применила 6 130 БПЛА против Украины

Сейчас вы читаете новость «Новый дрон: украинцы разработали альтернативу зенитным ракетам ПВО». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі