вторник, 05 июля 2011 12:05
Дмитро Поляков
Дмитро Поляков
Майстер спорту міжнародного класу, дворазовий чемпіон СРСР, перший український тенісист-професіонал

Надаль нічим не перевершує Джоковича

Сербський тенісист 24-річний Новак Джокович виграв Вімблдонський турнір. У фіналі він переміг на рік старшого іспанця Рафаеля Надаля - 6:4, 6:1, 1:6, 6:3.

Усього матч тривав дві з половиною години. Для Джоковича це перша перемога на Вімблдоні в кар'єрі. До того серб двічі вигравав Відкритий чемпіонат Австралії.

Також Новак уперше очолив рейтинг Асоціації тенісистів-професіоналів. Джокович став би першою ракеткою світу незалежно від результату фіналу з Надалем.

Хлопець - молодчина! Цього сезону серб здобув 48 перемог і зазнав лише однієї поразки. У півфіналі Відкритого чемпіонату Франції він поступився третій ракетці світу швейцарцеві Роджеру Федереру.

Новак чудово готовий фізично і ментально. Він дуже впевнений у собі, грає з великим запасом. Зараз він перемагає всіх. Раніше йому не давали так впевнено грати. Наприклад, минулого року у тенісі домінували Надаль та Федерер. Ще кілька хлопців добре виступали. Джокович не міг стабільно грати. Зараз він показує стабільну гру. Очевидно, наприкінці минулого року він зробив великий об'єм роботи. Також хлопець серйозно тренується протягом сезону. Дуже важко постійно тримати себе на вершині форми.

У принципі, Новак тривалий час зможе підтримувати такий рівень. Федерер потрохи здає позиції. Головним суперником залишається Надаль. За грою іспанець нічим не перевершує серба. Він уміє менше, ніж Джокович. У них приблизно однакова гра, але у Новака краща подача. Він може грати цікавіше, ніж Рафаель. Надаль переважає серба у швидкості.

Щодо покриття, то Джокович зараз добре показав себе на траві. На ґрунті йому серйозно заважатиме Надаль.

Головне, щоб Новак витримав психологічну напругу і уникав травм. Є кілька суперників, які можуть створити йому проблеми — Надаль, британець Енді Маррей, француз Жо-Вільфред Тсонга. Решту він може спокійно перемагати.

Новак — дуже приємна людина, як на корті так і за його межами. Він ще досі не зазнався. Гроші, слава і перемоги його не зіпсували. Всі, хто товаришував з ним раніше, підтримує дружні стосунки і тепер. Джокович не веде себе так, ніби йому потрібно виграти за будь-яку ціну.

Сейчас вы читаете новость «Надаль нічим не перевершує Джоковича». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі