четверг, 25 декабря 2008 19:55

Новини коротко

Корсунські екологи відновлюють "Козак-камінь". Він мав форму козацької шапки, на якій колись стояв кований залізний хрест. Старожили розповідають, що це був пам"ятник полеглим козакам війська Богдана Хмельницького. Вага каменю приблизно 20 т.




Підпільну ФМ-радіостанцію організували в Шполі. Невідомі зайняли вільну частоту. В ефір виходять в основному вночі. Шполяни на роботу нелегальної радіостанції не скаржаться. Окрім "Шпола FM", у них у місті приймачі ловлять хвилі трьох радіостанцій: "Шарманка", Love Radio та "Люкс FM". Їхні сигнали слабкі. Сигнал підпільного радіо нормальний.




Перші подарунки почали розвозити 22 грудня організатори акції "Святий Миколай живе у кожному з нас". П"ять груп Дідів Морозів, Снігуроньок і Санта-Клаусів повезли дарунки до домівок дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів. Збір тривав три тижні. У рамках акції в чотирьох торговельних центрах міста — "Будинок торгівлі", "Плазма", "Велика кишеня", "Епіцентр" — функціонували соціальні ялинки.




Двох поразок поспіль зазнали в чемпіонаті Української баскетбольної ліги баскетболісти "Черкаських Мавп". Спочатку у Львові вони програли місцевій "Політехніці-Галичині" 80:96, а потім в Ужгороді новачку "Говерлі" 67:92.




Ректор Черкаського університету ім. Богдана Хмельницького Анатолій Кузьмінський у День вшанування пам"яті Василя Симоненка представив проект пам"ятника, виготовленого заслуженим діячем мистецтв Віктором Клименком. Ректор висловив пропозицію встановити пам"ятник поетові в сквері біля корпусу університету в центрі Черкас. Було вирішено звернутися із цією пропозицією до Черкаської міської ради.

Сейчас вы читаете новость «Новини коротко». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі