пятница, 03 октября 2008 07:12

Миколу Неруха поховали через 67 років

Два тижні тому в селі Коврай Золотоніського району поховали місцевого жителя Миколу Неруха. Він загинув на Кіровоградщині у серпні 1941-го.

Останки солдата на полі поблизу села Свердликове Новоархангельського району Кіровоградщини знайшла пошукова група "Зелена Брама". Особу червоноармійця встановили завдяки  медальйону.

— Односельці запам"ятали Миколу веселим і запальним, — розповідає сільський голова Ковраю Василь Чорновол, 58 років. — Як і більшість його ровесників, хлопець працював на різних роботах у колгоспі, захоплювався технікою. Змайстрував фотоапарат. На службу в армію його проводжали під супровід зроблених ним цимбал.

Микола Нерух служив у прикордонних військах. Брав участь у боях на території Черкаської та Кіровоградської областей. Загинув під час сутичок загонів Західного прикордонного округу з німцями.

— Колись ворожка сказала його матері, що звістку про сина принесуть через 80 років, — додає Чорновол. — Трохи не вгадала, пройшло 67. Але Марія Іванівна звістки не діждалася, померла.

Сейчас вы читаете новость «Миколу Неруха поховали через 67 років». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі