четверг, 24 декабря 2009 12:51

Михайлу Поплавському сподобалися тушковані свинячі ратиці

 

"Газета по-українськи" визначила п"ятірку розважальних закладів на Черкащині, де можна цікаво зустріти Новий рік і Різдво.


Ресторан "Вітряк". Розташований за півтора кілометри від Корсуня-Шевченківського на трасі Київ—Дніпропетровськ.

Святкування Нового року з тамадою, Дідом Морозом і Снігуронькою, живою музикою одній людині обійдеться в 240 грн.

При ресторані є готель, сауна, басейн. У готелі — чотири номери "люкс" по 250 грн за добу. Оренда сауни з великим басейном — 80 грн за год.

У дворі ресторану прикрасять ялинку, смажитимуть шашлики.

— Наша кухня відома по всій Україні, — каже директорка "Вітряка" Зіна Василенко. — Після Різдва на навчання до нас присилає своїх кухарів Михайло Поплавський. Співаючому ректору сподобалася наша страва "Золоте копитце" — тушковані свинячі ратиці.


Гірськолижний курорт у селі Водяники Звенигородського району.

Новорічної ночі можна буде покататися на трьох лижних трасах завдовжки 400, 500 і 750 м. Там є штучне освітлення. Працюють підйомник і бугель. Також пропонують відсвяткувати катаючись на квадроциклі чи сноуборді.

Криза завадила добудувати чотири готелі. Однак відкрився ресторан "Колиба".

— Ціни в нас не захмарні, а такі, як і всюди по ресторанах. Борщ коштує 6 гривень, коньяк "Хеннесі" — кілька сотень, — каже головний інженер комплексу 50-річний Віктор Закаблуковський. — Є фірмова страва — домашня ковбаса. У ресторані можемо прийняти 120 осіб одночасно. За житло треба домовлятися з приватниками. Зараз вони беруть по 100 гривень з особи, новорічної ночі — 200.

Відсутність снігу можуть компенсувати снігові гармати.


Готельно-ресторанний комплекс "Дикий Хутір". Розташований неподалік 1100-річного дуба Максима Залізняка в селищі Буда Чигиринського району.

— У святковій програмі відтворимо як колись святкували новорічні свята. Буде Снігурочка з Дідом Морозом, троїсті музики, розваги, конкурси, вогняне шоу, — розповідає директор закладу 33-річна Леся Островська.

Святкування для однієї особи в "Дикому Хуторі" коштує 500 грн, половина суми йде на меню. Страви клієнт замовляє індивідуально. Меню можуть переслати завчасно факсом чи електронною поштою. Для дітей діє 50% знижка.

— Є страви за спеціальними рецептами: смажені ребра дикого кабана з цибулею, тушкований заєць із квасолею і печерицями, — хвалиться Леся Петрівна. — Фаршируємо рисом, курагою і фісташками перепелів. Тушкуємо свинячу рульку з овочами. Порції в нас по-домашньому великі. Маємо фірмові козацькі наливки — "Хреновушку з медом", "Спотикач на травах".

Номер у готелі на двох коштуватиме 500 грн. Із Черкас 31 грудня о 22.00 їхатиме автобус. Білет коштує близько 50 грн.


Готельно-ресторанний комплекс "Шинок на околиці" поблизу Умані.

Заклад відомий своєю українською кухнею. Ресторан розрахований на 55 осіб. Поряд із рестораном — готель на 60 осіб.

— Є чотири номери "люкс" по 300 гривень за ніч. У кожному — дві кімнати, міні-сауна, — каже адміністратор "Шинку" Жанна Мальцева, 31 рік. — "Напівлюкс" коштує 230 гривень, у таких номерах є каміни. Ще є звичайні номери та двоповерхові будиночки.

Святкування в "Шинку на околиці" коштуватиме 400 грн.

— Із традиційними українськими стравами, подаватимемо і наші фірмові: "Козацька насолода" з яловичини, короп смажений, — говорить шеф-кухар Євген Рарецький, 31 рік. — А ще картопля по-домашньому, фазани по-козацьки.

У ресторані є жива музика, буде караоке. Можна пограти в боулінг, більярд і покататися на квадроциклах. Працює сауна.


Спортивно-оздоровчий комплекс "Заріччя" в Маньківці.

— Ресторан розрахований на 120 осіб, — розповідає керівник комплексу 59-річна Валентина Федоренко. — Більшість місць уже замовлені. Пригощатимемо і традиційними новорічними стравами, і нашими фірмовими: м"ясом по-зарічанськи, фруктовим тортом, "Cолодким кофеїном". Новорічна ніч коштуватиме у нас близько 370 гривень.

У спорт-барі комплексу до свята вигадали нові коктейлі. Можна буде посидіти в камінному залі, сходити до сауни.

— Готель на вісім номерів. Із них два віп-номери по 500 гривень за добу у французькому і марокканському стилі, три "люкси" — по 350 гривень, — каже Федоренко. — Якщо хтось захоче зустріти Новий рік у басейні чи масажному кабінеті, то будь-ласка.

Сейчас вы читаете новость «Михайлу Поплавському сподобалися тушковані свинячі ратиці». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі