середа, 22 червня 2011 08:55

Брат смертниці, яка підірвала московське метро, отримав притулок в Італії

Брат смертниці, яка підірвала московське метро, отримав притулок в Італії

Брат смертниці, яка влаштувала теракт в московському метро, отримав політичний притулок в Італії.

Брат Маріам Шаріпової Анвар втік з Росії відразу після терактів, здійснених в березні 2010 року. Пізніше він сам розповів журналістам, що 3 квітня 2010-го сів на автобус Москва - Мінськ, а потім перебрався до Стамбула, де прожив півроку. Потім Шаріпов переїхав до Італії. У січні 2011 року він був затриманий на поїзді Венеція-Париж.

Після затримання Шаріпов заявив, що в Росії його чекають тортури, і попросив політичного притулку. Комісія з питань політичного притулку відмовила йому. Адвокат росіянина Джанфранко Карбоне оскаржив це рішення. Тепер суд міста Трієста визнав рішення комісії незаконним і надав Шаріпову притулок.

Теракти на станціях московського метро "Луб'янка" і "Парк культури" сталися вранці 29 березня 2010 року. Загинули 40 людей, близько 90 осіб отримали поранення. Відповідальність за вибухи узяв на себе лідер кавказьких бойовиків Доку Умаров. Слідчі встановили, що організував теракти бойовик Магомедалі Вагабов, а в ролі смертниць виступили його 28-річна дружина Маріам Шаріпова і дружина іншого бойовика, 17-річна Джанет Абдурахманова (Абдуллаєва).

Вагабова ліквідували восени 2010 року. У квітні 2011 року в Дагестані був убитий двоюрідний брат Шаріпової Магомед Адалаєв. Він входив до складу групи бойовиків, що напала на міліціонерів.

Зараз ви читаєте новину «Брат смертниці, яка підірвала московське метро, отримав притулок в Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі