вівторок, 31 травня 2011 10:48

Афганістан погрожує НАТО війною

Афганістан погрожує НАТО війною

Президент Афганістану Хамід Карзай у вівторок, 31 травня, виступив з заявою, в якій піддав жорсткій критиці операції сил НАТО, в результаті яких гинуть мирні жителі. В іншому випадку, афганський лідер пригрозив оголосити натовців окупантами, з якими, за його словами, країні "вже доводилося мати справу".

Заява була зроблена після того, як 28 травня в провінції Гільменд авіація НАТО розбомбила два житлових будинки, в яких, за відомостями коаліції, ховалися бойовики. Замість цього жертвами нальоту стали, за різними даними, від дев'яти до чотирнадцяти мирних жителів.

Напередодні, 30 травня, з вибаченнями у зв'язку з інцидентом виступили представники НАТО, а також Білого дому. За день до цього Карзай розкритикував дії коаліції, звинувативши її в "масовому винищуванні" населення і пообіцявши, що робить натовцям "останнє попередження".

Інциденти, коли в результаті нальотів НАТО замість бойовиків "Талібану" гинуть цивільні особи, трапляються в Афганістані регулярно, кожного разу викликаючи критику з боку місцевої влади. Одним з останніх випадків стала загибель у Кандагарі двоюрідного брата президента Хаджі Яр Мухаммеда Хан Карзая.

Зараз ви читаєте новину «Афганістан погрожує НАТО війною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі