понеділок, 18 квітня 2011 09:53

Стали відомі імена мінських терористів

Стали відомі імена мінських терористів

Теракт, жертвами якого стали 13 осіб, залишиться на совісті слюсарів-трактористів з Вітебська.

Life News стали відомі імена трьох винуватців трагедії, що сталася в Мінську 11 квітня.

Силовики Білорусії вважають, що організаторами теракту стали однокласники з Вітебська 25-річні Дмитро Коновалов, Влад Ковальов і якийсь 28-річний Медведєв.

"Митька і Влад були кращими друзями в школі, вчилися в одному класі, - розповідає однокласник затриманих Василь Н. - З іншими хлопцями вони майже не спілкувалися. Митька завжди був дивним і замкнутим, в школі вчився слабо".

"Тверда п'ятірка у нього була тільки з хімії. Ось тут йому рівних не було. Спочатку петарди робив, потім став майструвати вибух-пакети, дуже потужні. Ну і Влад завжди допомагав йому у всьому, був його єдиним другом".

Закінчивши школу, Ковальов і Коновалов пішли навчатись в профучилище. Отримавши професію слюсаря, друзі влаштувалися працювати на Вітебський завод тракторних запчастин. Там вони і познайомилися з третім затриманим за підозрою у вибуху 28-річним слюсарем Медведєвим.

Підпільна лабораторія з виготовлення вибухівки знаходилася в підвалі п'ятиповерхівки, де жили сім'ї Коновалова і Ковальова.

"При обшуку в підвалі одного з будинків по 1-му провулку Рєпіна була виявлена лабораторія, де Коновалов збирав вибухівку, - підтвердили в правоохоронних органах Вітебська. - Крім вибухових речовин у підвалі знайшли дві сотні підшипників, шматків металу та арматури, які слюсарі принесли з заводу. Зараз ведуться перевірки в підвалах і на горищах сусідніх будинків".

Кілька місяців тому Коновалов і Ковальов переїхали жити до Мінська, де займалися ретельної плануванням і організацією теракту.

"Після того, як їх заарештували, вони здали ще одного спільника, теж слюсаря заводу тракторних запчастин. Його прізвище Медведєв. Він допомагав їм майструвати вибухівку, - розповіло джерело в силових структурах Білорусії. - Його затримали співробітники КДБ. Зараз на заводі проходять обшуки і опитування. З'ясовують, хто з робітників міг знати про заплановане вибух".

На допиті Коновалов, Ковальов і Медведєв визнали свою провину в здійсненні теракту в Мінському метро.

Так само вони взяли на себе відповідальність за вибух в Мінську в липні 2008 року і два вибухи у Вітебську в 2005 році.

Зараз ви читаєте новину «Стали відомі імена мінських терористів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі