Владі аж свербить звільнити Буданова, та Захід не дає

Чутки про те, що Буданова хочуть звільнити через певні непорозуміння з головою ОП - ходять давно. Та попри все, очільник ГУР досі на посаді, а сама розвідка працює як годинник і показує добрі результати. Що відбувається?

Коли я, майже місяць тому, написав, що Буданова будуть звільняти, багато хто поставився до цієї інформації з недовірою. Зараз, коли велика кількість поважних ЗМІ підтвердила мою інформацію отримавши її верифікацію зі своїх джерел, то хочу дещо додати. Буданова не звільняють через тиск наших партнерів, котрих обґрунтовано хвилює майбутнє ГУР. Бо вони розуміють, що через загрозу зміни керівництва ГУР МО опиняться під загрозою зриву вже розроблені розвідоперації та їхнє виконання.

...у плануванні спецоперацій та їхній реалізації важливі не лише досвід та професіоналізм, а й довіра на рівні керівництва української та західних розвідок

Зняти можна кого завгодно, але невідомо, чи залишиться ефективність ГУР МО на тому ж рівні, що і зараз. Так, до ГУР є претензії, але є і результати, які доводять ефективність цієї структури у протистоянні з Кремлем. А наші партнери обґрунтовано хвилюються, що заміна керівника ГУР МО Кирила Буданова може не лише знизити ефективність структури, а й негативно повпливати на відносини з партнерами. Тому що у плануванні спецоперацій та їхній реалізації важливі не лише досвід та професіоналізм, а й довіра на рівні керівництва української та західних розвідок. А це, у свою чергу, може призвести до скасувань операцій розвідки, частина з яких вимагають безперервного управління та виконання.

І цим побоюванням є доказ. Справа у тому, що наші партнери добре пам'ятають кейс ексочільника ССО генерал-майора ЗСУ Віктора Хоренка, якого зненацька зняли з посади. І всі пам'ятають, що сталося після цього з ССО. Якщо при Хоренку Сили Спеціальних Операцій демонстрували високу ефективність та успішні операції, а їхні результати рвали ворогів на шматки та гриміли в інформпросторі, то після зняття Хоренка не відбулося відновлення не лише співпраці з нашими партнерами, а й ССО більше не досягає тих результатів. Це партнери бачать і не хочуть, щоб з ГУР МО сталося так само, як із ССО. Бо в цю структуру вкладали не лише сили, а й гроші. Великі гроші. І отримали гарні результати.

Коли я зустрічаюся з політиками та представниками влади на Заході, це відбувається завдяки старим відносинам, напрацьованим контактам. Щось мені підказує, що у Буданова теж є неформальні зв'язки, які не лише допомагають в отриманні інформації, а і у проведенні спецоперацій нашої розвідки. Нова людина на цій посаді теж буде налагоджувати стосунки та напрацьовувати зв'язки, але для цього потрібен час. Чи є він у нас зараз? Маю великий сумнів. І розумію, що відсутність таких зв'язків та контактів точно не допоможе ГУР МО вирішувати поставлені задачі.

Я неодноразово вже попереджав про ті чи інші загрози та постійно був правий. Мені дуже не хочеться, щоб через деякий час я знову був правий у цьому питанні і сказав "А я попереджав!". Тож бажано не стрибати на ці граблі, розуміючи можливі наслідки. Сподіваюся, що почують.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі