Китай створив найбільшу шпигунську мережу в історії - в ділі навіть крани

Понад 600 тисяч агентів-хакерів, не рахуючи побутових приладів та важкої техніки. Розмах китайської шпигунської мережі вражає, чи не так? І головне - що з цим робитиме Пентагон?

Китай створив одну з найбільш масштабних шпигунських мереж в історії, яка включає понад 600 тисяч агентів і використовує для збору розвідувальних даних хакерів, а також побутові і промислові прилади.

...уряд КНР створив гігантську армію шпигунів, боротьба з якою ускладнюється тим, що вона проводить децентралізовані операції

The Wall Street Journal з посиланням на західні розвідки стверджує, що уряд КНР створив гігантську армію шпигунів, боротьба з якою ускладнюється тим, що вона проводить децентралізовані операції. Ними займається багато відомств і приватних компаній, чиї методи виглядають безсистемно, оскільки вони діють значною мірою автономно і лише в загальному сенсі керуються цілями, які озвучує керівництво Комуністичної партії Китаю.

За даними ФБР, кількість хакерів, підтримуваних Китаєм, щонайменше в 50 разів перевищує кількість кіберперсоналу відомства. "Хакерська програма Китаю перевершує за масштабами аналогічні програми всіх інших великих держав, разом узятих", - говорив на початку року директор ФБР Крістофер Урей. За оцінками одного з європейських агентств, до 600 000 осіб можуть брати участь у китайських операціях зі збору розвідданих та забезпечення безпеки.

...в китайські вантажні крани, що працюють в морських портах США, була вбудована технологія, яка могла дозволити таємно ними керувати

Минулого року американська влада почала вивчати наслідки останнього злому, в результаті якого хакери могли отримати доступ до системи, яку використовує федеральний уряд для організації санкціонованих судом прослуховувань. У вересні ФБР повідомило, що пов'язана з китайською державою фірма зламала в США, Великій Британії, Франції, Румунії та інших країнах 260 000 підключених до Інтернету пристроїв, включаючи камери і маршрутизатори. Конгрес провів розслідування, яке показало, що в китайські вантажні крани, що працюють в морських портах США, була вбудована технологія, яка могла дозволити таємно ними керувати. Конгресмени також заборонили Пентагону використовувати для заходу військових суден будь-які порти у світі, де використовується китайська платформа для обробки вантажів Logink.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі