Ядерна дубина заіржавіла? Путін грозиться військами з Північної Кореї

Наскільки імовірним є введення у бойові дії з російського боку північнокорейських підрозділів? Адже елементарні логістичні розрахунки показують: це колосально складне завдання. Чи Путін знову блефує?

Якщо вже сьогодні звіряю низку своїх прогнозів із фактичними сценаріями, згадаю ще про один. Якщо пам'ятаєте, я раніше писав про можливість перекидання північнокорейських підрозділів на лінію фронту в Україні.

Я розглядав передусім можливість військової участі за РФ північнокорейських інженерних частин за принципом " північні корейці копають - російські воюють ". Учора міністр оборони Південної Кореї заявив, що Пхеньян може надіслати свої війська на допомогу РФ, оскільки між цими країнами підписано угоду про стратегічний союз та взаємодопомогу. Тобто, це не пропагандистська заява КНДР, а раціональна оцінка міністра оборони Південної Кореї.

Цей сценарій є "тузом у рукаві" у росіян, ступенем ескалації у відповідь на деякі дії Заходу

Наскільки зараз ймовірним є такий сценарій? На мій погляд, у існуючій системі координат - малоймовірний. Цей сценарій є "тузом у рукаві" у росіян, ступенем ескалації у відповідь деякі дії Заходу. Які саме події, уточнювати не буду, щоб не формувати у вас їхню конотацію з цим ризиком. Тому що в нас багато хто чомусь уперся в ТЯЗ (тактичну ядерну зброю, ред) як наступний ступінь ескалації і буквально зациклився на ній. Не помічаючи інших щаблів до неї.

Одним із таких щаблів може бути участь північнокорейських військ у нинішній війні - з урахуванням того, що мобілізаційний потенціал КНДР входить до п'ятірки країн світу (я давав інфографіку). І ці ризики потрібно аналізувати, блокувати та вміти реагувати на них.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі