Розпил грошей важливіший? Сумська ОВА не платить своїм же захисникам

Сумщина стала фронтовою зоною. Кожен ворожий безпілотник, який збили місцеві ДФТГ - це десятки врятованих життів і будівель. І дуже цікаво, чому, замість платити мізерну зарплату захисникам Сумщини - чиновники хочуть віддати в рази більші гроші сумнівним охоронним структурам?

Не відкрию таємницю: сумські ДФТГ у цьому році збили понад 40 шахедів над Сумами та околицями. При цьому сум'яни самі собі привезли пікапи, поварили на них турелі (без будь-якої допомоги влади) і стали збивати супостатів. І були (кажуть) випадки збиття шахедів навіть не з кулеметів, а просто з калаша, хоча в це важко повірити.

Тим часом місцева влада - ухитрилася за 3 місяці заборгувати ДФТГшникам зарплатню. Це при тому, що бійцям місцевого ополчення платять лише 8000 грн./місяць. Це у більшості своїй бійці мого віку - за 50-т років, які в штурмових бригадах вже малоефективні.

Дикий треш: заплатити хлопцям, які якраз можуть обживати ці позиції, грошей немає. А просто охороняти їх - гроші є. Бо все банально: із зарплат ДФТГшників відкатів не буде

Знову ж, ОВА хотіла за десятки мільйонів піднайняти (свої) охоронні фірми на охорону побудованих в області захисних/фортифікаційних споруд. Дикий треш: заплатити хлопцям, які якраз можуть обживати ці позиції, грошей немає. А просто охороняти їх - гроші є. Бо все банально: із зарплат ДФТГшників відкатів не буде. А з наданих послуг охорони - трошки % знайдеться. Бо платитимуть кешем. Бо охоронятимуть 10 км траншей двоє, а запишуть сімох.

На всіх війнах крадуть. І у всіх країнах крадуть. Але ми тримаємо фронт проти ворога, у 3-5 разів сильнішого за кількістю ресурсів, людських і матеріальних. Може, зелені хлопці, давайте збавимо темпи грабунку в тилу? Бо вже ж від ненависті розпирає. І від невігластва, некомпетентності. На всіх рівнях влади - від Києва до місцевих.

У 1796 році молодого Наполеона Бонапарта призначили командувачем Італійської армії молодої республіки. Потім у нього було багато перемог. Але почав він свою успішну кампанію з того, що розстріляв перед строєм кількох тиловиків-крадіїв: провіантерів та фуражирів. Це надзвичайно підбадьорило армію. М - мотивація. Незважаючи на усі зусилля ОП - Україна переможе!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі