Європі приготуватися: США бракує ресурсу воювати на три фронти

США повільно, зі скрипом, здійснює геополітичний розворот у бік Індотихоокеанського регіону. І незалежно від того, хто переможе на виборах - Європі доведеться розробляти нові стратегії безпеки. Що відбувається?

У європейській пресі почастішали статті про геополітичний розворот США у відносинах із Європою. Незалежно від того, хто стане президентом США у листопаді.

Дорогі друзі. Я сприймаю це як прорив інтелектуального "закрепу". Років чотири точно я пишу про зміщення геополітичного акценту Америки зі старого, доброго Атлантизму на Індотихоокеанський регіон. Про те, що головний суперник США - це Китай, і весь тиск на РФ було зроблено лише з однією метою: активувати в Росії внутрішньополітичну кризу, змінити правлячий режим та відірвати Росію від Китаю.

...у США немає ресурсів для війни на три фронти: проти Китаю, РФ та іранської Осі опору, спрямованої на Ізраїль

Поки що вийшло з точністю до навпаки. Що не скасовує того факту, що США не мають ресурсів для війни на три фронти: проти Китаю, РФ та іранської Осі опору, спрямованої на Ізраїль. Америка, обтяжена небезпечним для стабільності рівнем держборгу та бюджетного дефіциту, не готова до глобальної війни, з такими макроіндикаторами війни не починають, а завершують і ділять трофеї для виправлення цих самих індикаторів. Як було після Другої світової.

У Європі, нарешті, почали це усвідомлювати та розробляти реалістичні стратегії.

Оригінал

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі