МОН ганебно сіло в калюжу. Та спроби все виправити - були ще ганебніші

Видати підручник для 7 класу і поряд із урізаним гімном України - поставити мапу України без КРиму та частини окупованих територій. Зашквар? А от у МОН вважають, що нічого не сталося. Мовляв, домалюйте - і Крим ваш. Недбалість чи диверсія?

Люди, які на обкладинці підручника розмістили карту України без Криму (і, здається, частини інших окупованих територій), поскаржилися на помилку верстальника та запропонували вчителям провести флешмоб із хештегом "Крим наш". Щоб школярі самі домалювали той Крим. У коментарях спочатку була купа схвалень - прямо пізнається коронний український ефект локальних тусовочок, коли свій свого не вкусить.

...якось так зазвичай прийнято, що помилку виправляє той, хто її припустився, а не той, хто від неї постраждав. Ну, мені здається, так буде педагогічніше, ні?

Що ж, ідея цікава, але є деякі нюанси. Окрім того, що "Крим наш" - вороже гасло. По-перше, якось так зазвичай прийнято, що помилку виправляє той, хто її припустився, а не той, хто від неї постраждав. Ну, мені здається, так буде педагогічніше, ні?

По-друге, а якби дизайнер помилився інакше? Наприклад, розмістив би по контуру орнамент, а вже потім роздивився, що там не квіточки, а чоловічі статеві органи. Як би цю помилку запропонували виправити шановні автори? Запропонували б учителям провести спеціальний урок сексуальної просвіти, на якому б учні перемалювали оце все на квіточки-тичинки?
Ні? Не зайшла б ідея? Що ж так? Даремно, даремно. Мені, наприклад, здається, що така мапа - це щось значно більш сороміцьке.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі