Кузьма і Кузя: посмертні міфи про зірок та неправдоподібна правда

Сергій Кузьминський і Кузьма Скрябін (Андрій Кузьменко). Що між ними спільного - і що кардинально різне у долях двох знакових українських музикантів?

Як на мене, головною книгою цьогорічного БукФесту є "Всьо чотко! Сергій Кузьмінський та "Брати Гадюкіни" авторства Юрія Рокетського. Ну і концерт Гадюкіних та друзів, на якому, на жаль, не був, бо героїчно продавав книжки, кому зловив. Але є повно відео, всьо було чотко. Проте подумалося. Кузьмінський і Кузьменко. Кузя і Кузьма. Обидва жі Львова.

Перший в побуті російськомовний, син російського офіцера. Другий україномовний навіть на каналі Інтер. Перший зробив прорив у українській рок-музиці. Другий сів на українську хвилю, хоча не рокер, але й не попсовик однозначний. Перший лікувався від наркозалежності, а потім на певний час виїхав чомусь до Москви. Потім повернувся домів. Другий не виїздив туди, але щиро підтримував Януковича та інше політичне проросійське лайно. Перший зарано помер. Другий загинув у автокатастрофі.

...до Кузі, попри роботу в Росії, не приліпилося негативу. Натомість згадка про Кузьму й посмертно в чималої кількості людей викликає "фу", хоча справедливість вимагає сказати - є ті, хто його посмертно ж захищає

Але до Кузі, попри роботу в Росії, не приліпилося негативу. Натомість згадка про Кузьму й посмертно в чималої кількості людей викликає "фу", хоча справедливість вимагає сказати - є ті, хто його посмертно ж захищає. Кузю не називають пророком, не називають його іменем сквери й провулки, не ставлять пафосні пам'ятники. З Кузьмою рівно навпаки, плюс раз по раз чуються натяки: його вбили, замовив його Порошенко, вбили за Україну, за її волю ну і так далі. Ось який привід для роздумів дає одна лиш книжка...

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі