Цю війну можна було б закінчити дуже швидко. Ще у 2014

В Україні триває звичний процес розбору завалів і пошуку тіл загиблих. Для колективного Заходу це - досі не ескалація. А що тоді можна назвати ескалацією?

У мене все те ж питання в порожнечу (воно взагалі до шановних партнерів, але це як у порожнечу): скажіть, а яка ескалація вам ще потрібна? Чи можна описати? Так, щоб усі ми зрозуміли: ось це була не ескалація, а якщо буде так - тоді ескалація!

Що ще, окрім тактичної ядерної зброї та повноцінного ядерного удару по території України, не застосовувала Росія? Начебто все застосовувала. Але то була не ескалація?

Що ще, окрім тактичної ядерної зброї та повноцінного ядерного удару по території України, не застосовувала Росія? Начебто все застосовувала. Але то була не ескалація? Ок. А якщо ми конвенційною зброєю вдаримо по території країни, яка окупувала третину нашої території і щодня вбиває сотні наших співгромадян - це буде ескалація? Точно вона? А чи можна озирнутися трохи назад? Згадаймо, як ви давали гармати? Не одразу, звичайно. Боялися ескалації. Як ви давали Гаймарси? Ракети? Танки? ППО? Літаки?

А що було б, якби ви все це дали відразу? Які були б справи з ескалацією? А чи був би російський наступ, якби ви не зробили паузу в поставках на сім місяців? Чи підійшли б росіяни до Покровська? Не впевнений. І скільки б наших воїнів залишилися живими, не знаю. Але сім місяців ми трималися без постачання озброєнь. Сім місяців вони вбивали, руйнували та просувалися вперед. І як це було пов'язано з масовою імміграцією через мексиканський кордон, не знаю. Натомість, як це вплинуло на хід найбільшої та кривавої війни за 80 років у центрі Європи - я знаю точно.

Але все це не ескалація конфлікту, не дай боже, дорогі партнери. Це його звичайне тривання. І сьогоднішній Львів - звичайне тривання. І вчорашня Полтава. Адже коли кожен божий день від рук агресора в Україні вмирають люди, то це норма? Жодних загострень, ні боятися, ані хвилюватися не варто?

Розумієте, дуже дивна логіка: безкарно бити ракетами по нашій країнні, перебуваючи в зоні дії далекобійної зброї, яку нам не дають застосувати, це, виявляється, можна. А випалити, як клоповник, російські аеродроми, з яких злітають літаки, що несуть смерть українським громадянам - не можна?

Я не розумію логіки цих рішень. І сумніваюся, що ви знайдете людину в Україні, яка такі рішення зрозуміє та схвалить. Скажу очевидне. Цю війну можна було закінчити за кілька днів. У принципі, ще в 14-му році можна було поставити крапку, інакше зреагувавши на анексію чужої території, на вторгнення російських військ на Донбас, на збитий Боїнг МН-17.

...у 22-му можна було повестися інакше і зробити так, щоб скажений собака, підібгавши хвіст, забився в буду. Миттєво. За злочином має іти покарання...

І в 22-му можна було повестися інакше і зробити так, щоб скажений собака, підібгавши хвіст, забився в буду. Миттєво. За злочином має іти покарання, а не глибока заклопотаність і щире співчуття, у поєднанні з бізнес-відносинами. Але яке право я маю дорікати тим, хто допоміг нам вистояти? Жодного.

Я просто хочу запитати у порожнечі: невже ще не зрозуміло, що поки шаленого собаку намагаються відігнати від України, що спливає кров'ю, з водяних пістолетиків, світ стає дедалі ближче до справжньої ескалації? Тому що агресор, який не отримав покарання, стає сильнішим, нахабнішим і жорсткішим. Ця війна вже змінила світ на багато десятиліть і процес не закінчено, попереду ще багато сюрпризів. Шалені пси, відчувши слабину, збираються в зграю. А зграя шалених псів куди небезпечніша, ніж один, хоч і дуже великий собака, що сказився.

Власне, все. Вічна пам'ять полеглим від рук агресора. Всім нашим полеглим. І тим, хто загинув від ракетної атаки росіян сьогодні вночі, зокрема. Зате ескалації не сталося, правда? У містах України йде звичайний мирний процес розбору завалів та пошуку тіл.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі