Довга рука Кремля дістала українських добровольців навіть у Венесуелі?

ФСБ заарештувала і депортувала до Росії двох громадян Колумбії, які воювали на боці України. Затримання сталося у Венесуелі, керівництво якої не приховує проросійських симпатій. Що далі?

ФСБ у п'ятницю заявила, що затримала двох колумбійських громадян за бойові дії на боці України на шляху додому під час пересадки в Каракасі. Це перший такий випадок, оприлюднений від початку повномасштабного вторгнення Кремля, повідомляє Político.

Екстрадиція та арешт, ймовірно, спрямовані на те, щоб налякати інших іноземців, які можуть розглянути можливість приєднання до Збройних сил України, а також підкреслити союз Росії з такими країнами, як Венесуела диктатора Ніколаса Мадуро.

Двоє чоловіків, Олександр Анте та Хосе Арон Медіна, приєдналися до іноземного легіону в Україні влітку 2023 року, повідомляють місцеві колумбійські та інші іспаномовні ЗМІ. Згідно з цими повідомленнями, чоловіки були затримані в середині липня венесуельськими правоохоронними органами по дорозі додому під час зупинки в Каракасі, а потім екстрадовані до Росії.

ФСБ Росії заявила, що чоловіки мають документи, що підтверджують незаконну діяльність, та одяг, пов'язаний з "Карпатською Січчю" - батальйоном, до складу якого входять іноземні громадяни в Україні

ФСБ Росії заявила, що чоловіки мають документи, що підтверджують незаконну діяльність, та одяг, пов'язаний з "Карпатською Січчю" - батальйоном, до складу якого входять іноземні громадяни в Україні. У середу московський суд помістив чоловіків під досудове ув'язнення в московській в'язниці суворого режиму "Лефортово", поки триває розслідування, що у Росії передбачає максимальне покарання до 15 років за ґратами.

ФСБ також опублікувала відео, на якому двох чоловіків ведуть коридором з опущеною головою і ідентифікують себе на камеру, імовірно, під примусом. Тим часом Росія сама активно вербує найманців за кордоном для власних потреб проти України, в тому числі на Кубі та в Індії, з обіцянками захмарних зарплат і прискореного отримання російського громадянства.

Російська влада також підтримує тісні зв'язки з російськими найманими групами, такими як "Вагнер", які, крім бойових дій в Україні, особливо активні в Африці.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі