У когось війна, а в чиновника ДМС - 2 квартири, 3 машини. Звідки?

Схоже, Державній міграційній службі жити без скандалів нудно і нецікаво. То з'ясовується, що тут роздавали росіянам паспорти направо-наліво. Тепер - що за час повномасштабного вторгнення чиновник розжився нерухомістю й автівками, походження коштів на які пояснити не здатний. То може, в керівництва ДМС запитати?

У ДМС новий лозунг - ні тижня без скандалів. Тож, на жаль, через суцільні скандали знову вимушений писати про Державну міграційну службу. Тепер - проблеми виникли в київському управлінні ДМС.

Офіційно: НАЗК провело розслідування фактів, що можуть свідчити про ймовірне незаконне збагачення керівництва. За результатами розслідування НАЗК збирається здійснити цивільну конфіскацію в дохід держави необгрунтованих активів на 5,9 млн грн, що належать начальнику одного з управлінь Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби у м. Києві та Київській області, яке очолює В'ячеслав Гузь.

...члени сім'ї та родичі цього чиновника з ДМС придбали 2 квартири та 3 автомобілі у період з 2019 по 2023 рік. Оскільки пояснити, звідки законно могли взялися кошти, вони не змогли - то активи опинились під арештом

Виявилося, що члени сім'ї та родичі цього чиновника з ДМС придбали 2 квартири та 3 автомобілі у період з 2019 по 2023 рік. Оскільки пояснити, звідки законно могли взялися кошти, вони не змогли - то активи опинились під арештом. Детальніше про це можна почитати у розслідуванні видання "Межа".

Там ви прочитаєте про такого собі Андрія Донскова. Журналісти пишуть, що купував усе майно чиновник за часів, коли був заступником начальника управління-начальником відділу протидії нелегальній міграції у Харківській області. Важливо зазначити, що журналісти вказують саме на Гузя, який свого часу був керівником Головного управління ДМС у Харківській області. За дослідженням журналістів, це була чітка звʼязка, яка, ймовірно, пояснює, як Донсков через протекцію Гузя потрапив у київське управління. А якщо копнути глибше - то знову ниточки ведуть від Гузя до олігарха Фукса, на що свого часу вказувало журналістське дослідження Михайла Ткача. Чекаємо, коли нарешті в цьому відомстві наведуть порядок.
Спостерігаймо.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі