Владі варто думати не про кілометраж, а про створення ВЦА на Курщині

Президент Зеленський похвалився, що "добрі курські хлібороби" зайняли вже 1000 квадратних кілометрів ворожої землі. Хай навіть це і наполовину правда, постає питання: що далі?

Схоже, що десь так і виглядають ці самі "добрі курські хлібороби", як ось на цьому фото з відкритих джерел. Але якщо серйозно, то з'явилась перша офіційна кваліфікація подій на Курщині з боку України, то ж давайте її розглянемо.

Є заява від Головнокомандувача ЗСУ Сирського про те, що там наші війська контролюють вже близько 1000 кілометрів квадратних. Що значно більше, чим можна було побачити за оцінками від західних аналітиків або взагалі російських воєнкорів. Заодно є заява від Зеленського про доручення СБУ, МВС та іншим профільним структурам розробити "гуманітарний план для території проведення операції".

Це є відповіддю на питання, які щедро ставили західні ЗМІ про те, що ж Україна далі буде робити із територіями, куди вже зайшли "добрі курські хлібороби". Про всяк випадок, нагадаю - стандарти НАТО передбачають зокрема вміння налагодити контакт із цивільним населенням незалежно від території перебування військ. Це стане певним тестом для нашої держави, бо схоже, що вперше в своїй історії Україна буквально заходить настільки далеко в плані викликів адміністрування.

...ми таки реально наближаємось до варіанту, коли рашисти й далі наступатимуть на Покровськ, але при цьому нам доведеться на практиці задаватись питаннями роботи ВЦА на Курщині

Тут явно треба бути готовими до того, що цифри щодо фактично контрольованої "добрими курськими хліборобами" території у різних джерелах будуть коливатись і далі, це цілком нормально. Ну і заодно - схоже, ми таки реально наближаємось до варіанту, коли рашисти й далі наступатимуть на Покровськ, але при цьому нам доведеться на практиці задаватись питаннями роботи ВЦА на Курщині. Ми зараз на тому етапі, коли спочатку треба оцінювати уже отриманий стратегічний результат, а вже потім вимірювати квадратний кілометраж.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі