Російська економіка в передчутті ідеального шторму: все тільки починається

Економіка країни-бензоколонки на третину залежить від доходів із продажу нафти й газу. Однак саме це джерело поповнення держскарбниці ворога стає дедалі тоншим. Чому?

Нафтогазові доходи Росії, які забезпечують приблизно третину федерального бюджету, у липні виявилися значно меншими, ніж чекало Мінфін РФ. За його даними, вони склали 1,08 трлн руб, що на 142 млрд руб менше, ніж прогнозувалося.

Ціна на нафту впала до мінімуму з грудня і коштує трохи більше ніж $75. Це означає, що Urals трохи вище $60. Дисконти російської нафти до еталону у липні скоротилися на $1,5-1,7 за барель до приблизно $13. Чисті продажі валюти найбільшими експортерами зменшилися у липні до $11,5 млрд із $14,5 млрд у червні.

...рубль продовжує зміцнюватися через проблеми з оплатою імпорту. Міцний рубль - дешева нафта - видобуток, що скоротився - це ідеальний шторм для російського бюджету, який на третину залежить від нафтогазових доходів

Тим часом рубль продовжує зміцнюватися через проблеми з оплатою імпорту. Міцний рубль - дешева нафта - видобуток, що скоротився - це ідеальний шторм для російського бюджету, який на третину залежить від нафтогазових доходів.

При поточному обсязі російського експорту нацвалюта переоцінена на 8% і в серпні може впасти до 12,2 руб. за юань. Але через відхилення нафтогазових доходів від прогнозу, Мінфін вп'ятеро скоротить покупки юанів до Фонду національного добробуту - з 123,8 млрд. руб. у липні до 24,7 млрд руб. у серпні. З урахуванням оголошеного продажу валюти Центробанком Росії, загальні валютні інтервенції зростуть більш ніж удвічі: з 3 до 7,3 млрд руб. в день.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі