Партнерство - партнерством, але руки геть від нашої УПА

Польський Сейм вимагає засудити символіку УПА в Україні. Дивна і провокативна заява, з огляду на те, що гасло УПА "Слава Україні!" стало не лише офіційним вітанням у ЗСУ, а й загальнонаціональним. Влада промовчить?

Символіка УПА, яку на вимогу польського Сейму мали б засудити в Україні, нині - невідʼємний елемент символіки ЗСУ.

Бандерівське вітання "Слава Україні!" стало офіційним у війську. Гімн ОУН "Зродились ми" - "Маршем нової армії". А повстанський Хрест бойової заслуги - президентською нагородою

Головний убір нинішніх українських вояків - репліка мазепинки УПА. Бандерівське вітання "Слава Україні!" стало офіційним у війську. Гімн ОУН "Зродились ми" - "Маршем нової армії". А повстанський Хрест бойової заслуги - президентською нагородою. Урочистий шрифт, який використовують в ЗСУ - на основі графіки підпільного художника Ніла Хасевича. Ще можна згадати про неофіційне, але повсюдне, використання в армії червоно-чорних прапорів і зроблених на їхній основі шевронів.

Тому в жодного чинного українського політика не виникне ідіотської ідеї відмовитися від цих символів на вимогу політиків сусідньої держави. А коли на зміну чинним політикам прийдуть наступні, серед яких багато буде тих, хто воював під цими символами, відповіддю на такі заяви вже не буде мовчання.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі