Росія готує масштабну диверсію: Євросоюзу час приготуватись

Стільки диверсій і провокацій, які Росія влаштовує по всій Європі - західні спецслужби не фіксували від часів Холодної війни. На що зараз націлилася країна-терористка?

Представники НАТО мають підозри, що Росія замінувала критично важливу підводну інфраструктуру Євросоюзу в Північному морі, повідомляє The Times. Подібні побоювання ґрунтуються на даних, отриманих від компаній, що управляють ключовими нафтовими та газовими буровими установками, трубопроводами, електричними та телекомунікаційними кабелями.

Ключовими цілями для російських спецслужб, особливо після початку повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року, були кабелі електропостачання та телефонні кабелі, а також нафтові та газові трубопроводи. Дослідження бельгійської газети De Tijd, в якому використовувалася інформація з корабельних журналів, показало, що за останні десять років понад 160 невійськових російських суден здійснили 945 підозрілих дій.

Знання того, де проходять кабелі та трубопроводи, має вирішальне значення для Росії, якщо там захочуть здійснити диверсію на системах енергетичних комунікацій, підключитися до кабелів зв'язку або маніпулювати ними

Щонайменше 749 із 945 підозрілих маневрів було здійснено в радіусі одного кілометра від трубопроводів у Північному морі. Ще 72 підозрілі дії було скоєно в районі знаходження кабелів електроенергії, а решта 124 - у районах, де прокладено телекомунікаційні кабелі. Знання того, де проходять кабелі та трубопроводи, має вирішальне значення для Росії, якщо там захочуть здійснити диверсію на системах енергетичних комунікацій, підключитися до кабелів зв'язку або маніпулювати ними.

Загалом масштаб операцій російських спецслужб за кордоном сьогодні досягнув небаченого рівня - від часів Холодної війни.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі