Що успадкує новий очільник НАТО? Старі проблеми, нові виклики

Уже від жовтня експрем'єр Нідерландів пересяде у крісло генерального секретаря НАТО. Марк Рютте має багатий політичний досвід, та чи вистачить його, щоб вирішити назрілі проблеми?

Politico: Коли Марк Рютте переїде до свого офісу в НАТО, він не отримає особливого медового місяця. Кампанія колишнього прем'єр-міністра Нідерландів на посаду генерального секретаря завершилася в четвер, коли він заручився підтримкою всіх 32 союзників по НАТО. Чинний генсек Альянсу Єнс Столтенберг має піти у відставку до 1 жовтня.

...навіть для досвідченого політика наступний етап політичної кар'єри Рютте не буде прогулянкою по парку

Рютте, який керує п'ятою за величиною економікою ЄС протягом 14 років, хвалять як ефективного лідера побудови консенсусу, а також за рішучість у підтримці України, включаючи нещодавні зусилля Нідерландів у навчанні українських пілотів керувати винищувачами F-16. Але навіть для досвідченого політика наступний етап політичної кар'єри Рютте не буде прогулянкою по парку.

Ось п'ять найскладніших тем, з якими йому доведеться мати справу. 1. Можливе повернення Дональда Трампа на посаду президента США (зменшення єдності та гальмування вестернізації України) . 2. Зимовий напад Путіна на Україну (проблеми критичної інфрастуктури, зокрема). 3. Необхідність змусити членів НАТО збільшити внески на оборону (зараз лише 23 члени збільшили). 4. Нарікання східного флангу Альянсу (диспропорція розподілення посад). 5. Путіноприхильні лідери Європи (перш за все, ультраправі).

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі