Правда про "супутник Притули" - навіщо він здався?

"Супутник Притули" викликає багато запитань і суперечок - навіщо він? І взагалі - чи не закінчився часом термін його оренди?

Досі у чатику зустрічаються саркастичні питання про "супутник Притули". Люди не особливо хочуть вникати, тому просто повторюють нісенітницю, яку хтось розповсюджує.

...доступ до знімків одного супутника передається назавжди, а на рік надається доступ до знімків інших супутників цієї компанії. Рік минув, дані інших супутників вже недоступні...

Дехто взагалі вірить, що у супутника закінчилася оренда. Але ні, відразу ж говорилося, що доступ до знімків одного супутника передається назавжди, а на рік - надається доступ до знімків інших супутників цієї компанії. Рік минув, дані інших супутників вже недоступні, але цю інформацію перекрутили.

Давайте на прикладі нового знімку компанії ICEYE, у якої й був "куплений" супутник, глянемо, що і як.

1. Чому не показують знімки?

Тому що супутник працює для Сил Оборони, а не для розваги публіки. До того ж, подивіться на знімок порту в Гавані, чи багато вам було б зрозуміло без додаткових підписів? Супутник робить не оптичні знімки, а у форматі SAR. Для їхньої розшифровки потрібні спеціальні навички.

2. А навіщо він тоді?

Знову ж таки дивимося на ці дві фотки - вони зроблені вночі під час дощу крізь хмари. Звичайні супутники так не можуть.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі