Сумщина: відставити паніку?

Росіяни посилили обстріли Сумщини. Чи підуть вони у наступ на цій ділянці? І якщо ні - чого тоді чекати?

На Сумщині наліво-направо роздають паніку. Нібито росіяни ось-ось почнуть наступ на місто. Все пропало. Ховайся в жито. Пора валити. От вчора вже з'явилися черги на заправках. Ось уже розповідають, що на Слобожанщині з'явилося угруповання у 46 тисяч російських військ. Розташовані вони на північ від Харкова та на схід і північний схід від Сум. Звідки взялася цифра у 46 тисяч і чому, наприклад, не 47 тисяч? - невідомо. Ну хтось із російського керівництва вкинув.

Ага. Ви ще Конашенкову вірити почніть. Ну а у нас як: хтось в ТікТоці побачив - і покотилося. Усім додає rip-настроїв і таке: "інфа - сотка, чув від дружини одного мєнта". Інформація нібито про те, що усі поліцейські вже вивезли свої сім'ї з міста і їм наказали брати зброю додому. Усе це накладається на нашу пам'ять про події напередодні великого вторгнення, коли дійсно - поліція, прокурорські та СБУшники звалили з міста. А раз вони знову на низькому старті - значить? Точно.

Я хочу зазначити: заявам влади мало хто вірить. Коли знайомі (які думають, що я більш поінформований) питають:

- так зайдуть руснявиє чи ні? - а я їм:

- а що з цього приводу у єдиному марафоні кажуть? - то мені у відповідь:

- та хто ж у наш час марафону вірить?

Влада своєю постійною брехнею дійсно створила ситуацію недовіри. Як у кінці 80-х: програму "Врємя" усі дивляться, але не вірять навіть прогнозу погоди

Влада своєю постійною брехнею дійсно створила ситуацію недовіри. Як у кінці 80-х: програму "Врємя" усі дивляться, але не вірять навіть прогнозу погоди. Тож мусимо визнати: російське ІПСО про наступ зайшло і зіграло. Люди повелися. Паніку посіяно. А що ж відбувається насправді?

Насправді відбувається те, про що військові кажуть: демонстрація сили. Імітація. Їм потрібно показати, що на півночі Слобожанщини вони готові відкрити новий інтенсивний фронт. Навіщо? Щоб відтягти наші резерви з інших напрямків. І щоб тут були панічні настрої. Щоб ламався тил. Тому ворог збільшує показову активність. Тому падають КАБи і снаряди на прифронтові громади області. Тому долітає і в самі Суми. Щоб був двіж і крик.

Але гляньте на карту. Якщо навіть це і 46 тисяч. Вони розмазані у Курській області південніше Сейму та Білгородській області. Це 500 км. Плюс кажуть про якісь 800 одиниць техніки. Ну, це хіба разом з машинами підвозу та джипами русо-командирів. Коли два роки тому сюди заходили сасєдушкі - і військ, і техніки було в рази більше. А потім - втікали аж бігом. І тут ми, обпечені чаєм, дмемо на воду. Авдіївку, до прикладу, брали 120 тисяч росіян. І кожен другий з них - уже в мішку або в госпіталі.

Суть війни 21 століття у тому, що в ній відсутнє поняття "зненацька". Ну можете ви непомітно ночами перекинути батальйон-два. Але уявіть, що ви перекидаєте танкову бригаду з Донбасу сюди. Два танкових батальони - це тільки 40 танків, плюс механізований батальон з його БМПшками. Машини підвозу їжі та снарядів. Плюс особовий склад. Плюс тили і штаби.Та це мінімум 3-4 повноцінних ешелони.

А в космосі супутник Притули і сотні супутників наших союзників. Які тут же відрапортують про пересування ешелонів з пункту А в пункт Б. І якщо ворог буде накопичувати сили на цьому напрямку - про це знатимуть заздалегідь. І ще одне. Гляньте ще раз на карту. Противнику наступати на Суми - це дурня. Ну підійдуть до міста. Ми підриваємо мости через Псел, Ворсклу і довкола. Супостат захлинеться.

Єдине місце для логічного стратегічного наступу на Сумщині - через Велику Писарівку, східніше Ворскли в тил, західніше Харкова. Перерізати комунікації. Брати місто в напівоточення. Але знову ж: для цього їм потрібно не розмазуватись вздовж кордону, а зібрати кулак мінімум у 80-100тисяч. Ага, зараз. А північніше Сейму - це вже інший оперативний напрямок. Там і Гудеріану колись важко було. А тут якийся Гєрасімов. Не смішіть мої капці.

...єдина мета для росіян зараз - це імітація великого наступу. Що буде? Будуть заходити ДРГшки. Можливо, великими групами. Будуть і далі летіти КАБи. Тому що Сумщина для росіян зараз - це додатковий полігон

Тож єдина мета для росіян зараз - це імітація великого наступу. Що буде? Будуть заходити ДРГшки. Можливо, великими групами. Будуть і далі летіти КАБи. Тому що Сумщина для росіян зараз - це додатковий полігон. Тут тренують молодих лейтенантів перед відправкою під Авдіївку. Бере "ванєчка" під крило КАБ на 500 кг. Підлетів за 20 км до фронту. Скинув. Полетів назад. Знову ж таки, вони не тільки тренуються. Вони і випробовують нові технічні варіанти. Бо готуються до часу, коли будуть у нас F-16. І вони готуються скидати бомби далі від фронту.

Плюс арта. Побили наші десь на Донбасі їхню батарею - зі 100 бійців залишилося 30. То вони додають 70 новеньких, і везуть їх навчатися на фронт низької інтенсивності. І окупанти тренуються, на простих людях. Ну, бо антифашисти. Отак і будемо жити. Поки не перехопимо ініціативу у небі і на фронті - буде важко. Але болт їм, а не Суми.

No pasaran! Вони не пройдуть! Слава Україні!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі