Петраков не готовий до роботи тренером національної команди з футболу

Кубок світу-2022 не для нас, треба думати про наступний відбір

Не cкажу, що відхід Андрія Шевченка зі збірної України з футболу став несподіваним. Бо його можна пояснити. А якщо так – яка ж це несподіванка?

Шевченко пройшов п'ять хороших років зі збірною. За цей час досяг свого піку. Далі вже був ризик. Старт відбору на Кубок світу показав втрату позицій для національної команди. Потрібно проводити зміну поколінь, шукати нові резерви, яких катастрофічно бракувало. У збірній значний розрив між досвідченими гравцями та молодими. Відсутній "золотий вік", який визначає клас команд.

У збірній значний розрив між досвідченими гравцями та молодими. Відсутній "золотий вік", який визначає клас команд

Не так багато варіантів для заміни. Нові гравці потребують часу на навчання, прогрес. Шевченко не міг говорити до Євро про своє рішення покинути збірну. Робити гучні заяви у нього не було можливості.

Сергій Ребров – оптимальний кандидат на посаду, якщо не брати до уваги його контракт із "Аль-Айном". Він довів як тренер ефективність власного підходу, бачення гри, вміння працювати з футболістами невисокого рівня. Має зрозумілу концепцію гри. Довів, що може досягти результату у довгостроковій перспективі, виходячи із можливостей гравців. Його бачення та концепція футболу близька до Шевченка. Ребров був би найкращим наступником, але ситуація не дозволяє. 



В Україні є певний тренерський вакуум. Важко знайти наставника, який би продовжив розпочате.

Плюс Мирона Маркевича в тому, що він працював із командами хорошого рівня. Розуміє вимоги сучасного футболу. Але без практики п'ять років.

Очевидно, буде Олександр Петраков. Він працював із юнаками. Юнаки та дорослі - це дві різні планети. З його команди зараз в збірній ніхто не грає.

Блохіну та Михайличенко ця робота не потрібна

Блохіну та Михайличенко ця робота не потрібна. Їх можуть тільки змусити.

Інша річ – Віктор Скрипник. Я б пішов на те, аби домовитися з керівництвом "Зорі" задля суміщення посад.

Про вихід до фінальної частини Кубку світу я б не думав. Потрібно рухатися від матчу до матчу. Після Кубка світу-2006 у нас був провал. Зараз ситуація схожа. Треба націлюватися на наступний відбір – до Євро-2024.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі