Надаль був готовий до атак Джоковича

У жінок з'явилася потенційна лідерка туру

У Римі закінчився тенісний турнір категорії "мастерс". Останній масштабний перед "Ролан Гаррос", ґрунтовим "Шоломом", основна частина якого стартує 30 травня.

У чоловіків фінал вийшов класичним: Рафаель Надаль проти Новака Джоковича.

Матч показав як тримати рівень у такому віці та статусі. Часто трапляється, що в Римі під час проведення змагань йдуть дощі. Даху немає навіть на центральному корті. Це "ламає" графік матчів. Особливо на вирішальній стадії. Тому так вийшло, що Джокович напередодні фіналу провів на корті п'ять годин, Надаль – півтори.

Іспанець другий сет "відпустив", взявши тільки одне очко. Це була б дуже дорога ціна, якби він чіплявся. А так грав як виходить. У третьому сеті "увімкнувся" і повернув свою гру. Якби він не впав у першому сеті, ніхто не знає чи вистачило б іспанцеві спортивної агресії для перемоги. Третій сет просто ідеальний. При тому, що йшла вже третя година гри, а іспанцеві 3 червня має виповнитися 35 років.

Я поки не бачу шансів на ґрунті ні в кого в тенісистів проти такого Надаля, яким він був у Римі. Рафа дуже точно акцентується на стратегічних цілях. В першу чергу – не дати Джоковичу атакувати. Чим більше Новак витрачав сил на перехід з оборони в атаку, тим менше шансів у нього було перемогти. Мене не здивувала агресія, з якою серб атакував. Просто іншого шансу виграти у Рафи не було. Ця агресія була розумна та ідеальна. Але Джокович змушений був ризикувати, що призводило до помилок. У іспанця поки вистачає сил протидіяти атакам суперника. Якщо так, то перемогти ґрунтового Рафу буде складно.

Світоліна зробила стільки, скільки їй дозволила суперниця

У жінок мене продовжує дивувати Іґа Свьонтек, яку називають "Надалем у спідниці". Торік, попри перемогу на "Ролан Гаррос", вона не склала на мене сильного враження. У Римі полька перемогла переконливо. Це показує, що із нею добре працюють. Була в лідерах юнацького тенісу та дуже швидко перебралася в дорослий тур. Вона гравчиня талановита, здібна та може претендувати на довге життя в лідерах світового жіночого тенісу.

Еліна Світоліна у чвертьфіналі зробила все, що могла, але суперниця дозволила їй небагато.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі