США незадоволені. Це сигнал, що українці можуть стати біднішими

Руйнування корпоративного управління - загроза для наших гаманців

Події в Нафтогазі - це негативний сигнал для всього світу, заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

Так, світ вкотре побачив, що не дарма кредитний рейтинг України відповідає середньому по Африці. Так, США вкотре побачили, що у високих київських кабінетах сидять люди з іншими цінностями.

Але погано не те, що це негативний сигнал і США незадоволені. Зрештою, в України можуть бути свої національні інтереси і вони, чисто теоретично, можуть не збігатися з інтересами США. Теоретично.

Проблема в тому, що США незадоволені, відстоюючи українські національні інтереси. Проблема в тому, що руйнування корпоративного управління в принципі і на конкретному прикладі Нафтогазу - це загроза для українських національних інтересів і гаманців українських платників податків.

На жаль, саме США захищають інтереси українських громадян. І дуже часто захищають їх від дій чиновників, яких українські громадяни обирають. І коли США незадоволені, це не чорна мітка українській владі. Це сигнал українцям, що вони знову можуть стати біднішими. Хоча і українським чиновникам не варто розслаблятися. Дубінський їм всім приклад.

Українським чиновникам не варто розслаблятися

І так, це може бути в 100500 раз останнє американське попередження. Але платити за його причину будуть не в США. Платити будуть українці. Як оплачували вони "суверенну корупцію" за часів Януковича. Оплачуючи ці рахунки вже тоді, коли Янукович втік. А рахунки все приходили і приходили...

А так, звісно, дипломатична перемога... Чого вже там. Усе пройшло в теплій і дружній обстановці.

США показують, що вони союзники України. Країни. Людей. Яких не кидають, навіть коли їх дратують політики, яких обрали ці люди.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі