Коваленку допоміг Малиновський

Кількість українців у серії "А" тільки зростатиме

Перехід Коваленка до "Аталанти" – наслідок вдалого трансферу Малиновського. Руслан мав хорошу пресу, особливо в кінці минулого сезону, зіграв кілька яскравих матчів. Власне, продемонстрував, що інвестиції в українських футболістів – вигідна справа. За відносно малі гроші, 13 мільйонів євро за трансфер плюс 1 мільйон євро - річна зарплата, можна мати якісного гравця, який здатен стати лідером команди в окремо взятих матчах. Тепер цей досвід має повторити Коваленко, якщо вже наважився покинути комфортний "Шахтар" і відправитися в ризиковану подорож країнами Західної Європи. Тож Віктор відчуває впевненість у своїх силах.

Добре, що він іде влітку, а не взимку. Зараз в умовах насиченого графіку в серії "А" й боротьби "Аталанти" за зону Ліги чемпіонів Коваленко мав би обмаль часу на полі. Такий обережний тренер як Гасперіні, нізащо би не наважився ризикувати й ставити новачка, який не знає принципів його гри. Тому Віктор просидів би усю весну на лаві запасних і невідомо чи потрапив би в заявку збірної на Євро.

Добре, що іде влітку, а не взимку

Влітку ситуація буде іншою. Провідні чемпіонати завершуються в травні, а поновляться лише в серпні. Часу на розуміння принципів гри Гасперіні буде вдосталь.

Вже зараз Віктору треба вчити мову. Тобто починати робити те, що робив Андрій Шевченко в першій половині 1999 року, – готувати себе до адаптації в Італії. Тоді буде успіх.

Схоже, "Аталанта" і її тренер роблять далекоглядні кроки, запрошуючи українців. В Італії найбільша, порівняно з іншими країнами ЄС, українська діаспора. Прекрасна ніша для нарощування армії уболівальників. Адже два українські "збірники" в одній італійській команді – привід для того, аби стати уболівальником "Аталанти" й придбати сезонний абонемент. Клуб шукає собі фанатів за прикладом інших країн. В Італії дещо менша, але доволі чисельна, польська громада. А тепер подивіться на кількість польських футболістів у серії "А" - їх море. Тому Україна просто приречена піти цим шляхом. Думаю, надалі кількість наших гравців у цій країні лише зростатиме.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі