Настав час Моуріньйо

Його "Тоттенхем" може виграти чемпіонат Англії

У неділю "Челсі" приймав "Тоттенхем". Чесно зізнаюся: було нудно весь матч. Це не дуже добре, коли нудьгуєш під час матчу лідерів чемпіонату Англії, найсильнішого у світі.

Я не побачив нічого нового у виконанні команди Жозе Моуріньйо. У "Тоттенгема" збільшився обсяг складу. У попереднього наставника "шпор" Маурісіо Почеттіно була стисла кількість гравців. Він сам їх обмежував, бо не всі футболісти підходили під філософію аргентинця. Коли були травми, то у команди виникали проблеми. Зараз у Моуріньйо ситуація змінилася. В команді зібрані фізично сильні, однопланові футболісти. Ротація і травми не призводять до втрат в ігровому малюнку.

Зараз всі команди перебувають не в найкращому фізичному тонусі. Ситуація із коронавірусом внесла свої правила. Не було повноцінного трансферного "вікна", підготовки команд до нового сезону. Тому від англійських команд зараз спостерігаємо посередній футбол на малих швидкостях. Якщо суперник не вмикає максимальні обороти, то захищатися простіше. Нагорі таблиці опиняються команди із міцною обороною. Моуріньйо потрапив у те середовище, де йому максимально комфортно. Немає прискорення, немає гри на випередження – захист із цим може справлятися.

Футбол португальця перестав бути класичним "автобусом"

Футбол португальця перестав бути класичним "автобусом". "Челсі" володів ініціативою, але це було в середині поля, а не в заключній третині. У господарів моментів було небагато. Маючи таких гравців як Гаррі Кейн, Джованні Ло Чельсо, Сон Хін Мін, Ґарет Бейл можна створювати небезпеку біля воріт суперника. Індивідуальні якості поєднані з командною "спаяністю". Одним вертикальним пасом можна створити момент. Моуріньйо завжди вмів грати у такий футбол. Все зійшлося. Це його час. Команда цілком здатна не те що потрапити до топ-4, а і виграти чемпіонат. Принаймні я цьому не здивуюся, хоча головні претенденти на титул – "Ліверпуль", "Манчестер Сіті" та "Челсі".

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі