Україна перемогла Іспанію. Але гри в нас немає

Ніколи не вірте тренерам, які кажуть, що нікому грати

Україна схожа на студента, який вивчив один білет і cаме його витягнув на екзамені. Всі радіють, ми заробили гарну оцінку, але предмета ми не знаємо. Гри в нас немає й немає чого тягтися за Іспанією – так володіти м'ячем ми ніколи не будемо. Те, що ми побачили вчора, ми вже бачили під час тренерства Олега Блохіна у матчі з Грецією, коли покійний Гусін вибіг у контратаку і забив єдиний гол. Бачили з Францією, під час тренерства Фоменка, коли ми обіграли їх удома – 2:0.

Це урок нашим теперішнім і майбутнім тренерам, які кажуть, що ми не змогли обіграти слабку збірну, бо вона виставила перед воротами "автобус". Ми вчора не автобус, а два трамваї виставили. За два матчі проти Німеччини й Іспанії Бущан здійснив 18 сейвів. Коли таке було? Іспанці мали п'ятиразову перевагу в моментах і володінні м'ячем. Фактично вони жили в нашому карному майданчику.

Іспанці фактично жили у нашому карному майданчику

Ще один висновок із гри проти Іспанії: ніколи не вірте тренерам, які кажуть, що ми програли, бо не було кому грати. Цим вони виправдовують власну лінь у пошуку гравців. Хто три місяці тому чув про Іллю Забарного? Хто ще місяць тому міг подумати, що Георгій Бущан видасть таку гру? Але ж вони були в тренерів під рукою і ті їх не бачили. Ми зіграли в центрі без Степаненка, Малиновського та Зінченка і виграли.

Тут, до слова, питання про натуралізацію. Хіба вчорашній бразилець так битиметься за Україну, як це робили наші хлопці? Тому питання натуралізації для мене закрите.

Україна завжди перемагатиме грандів, коли будуть чотири фактори перемоги: величезна самовіддача, дисципліна на полі, функціональний стан і гра воротаря. Вчора це все було. Матч з Іспанією нагадав мені часи збірної СРСР, коли в основному складі грали дев'ять київських динамівців. Вчора на полі теж було дев'ять гравців, які так чи інакше були в системі "Динамо".

Загалом хочу привітати команду з перемогою. Але важко уявити, що якийсь солідний клуб купить гравця, який уміє грати лише на відбій. З цієї точки зору наші вчора себе не показали. Тому треба зробити так, як завжди роблять гарні студенти: вивчити урок постфактум, щоби не мучила совість.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі