У Джоковича не було жодних шансів проти Надаля

Команда Світоліної недопрацювала

"Ролан Гаррос" залишив доволі суперечливі враження. За великим рахунком, в таких умовах грати дуже важко. Мені сподобався вислів переможниці жіночого розряду Іги Свьонтек. Вона сказала, що молодим гравцям простіше грати без глядачів, ніж "зіркам".

Потрібно віддати належне організаторам, які у такій непростій ситуації роблять все, щоб теніс продовжувався. Звичайно, що зараз не найвища якість тенісу. Особливо у жінок. Перемога Свьонтек для мене сюрприз. Ця дівчина вміє грати в теніс, але мене більше здивувало, що досвідчені гравчині типу Халеп не змогли розкласти її гру. Гру хорошої якості, але не більше того.

Я розумію, що Іга буде зверху у рейтингу тенісисток та час від часу себе показуватиме. Але сказати, що це гравчиня, яка зробить теніс наступного покоління, я не можу. Немає в неї чогось такого яскравого, як свого часу у Мартіни Хінгіс чи Серени Вільямс. Якийсь такий середньоякісний теніс. Він у сьогоднішніх умовах, коли люди більше борються із собою, приносить результат.

Свьонтек – не та гравчиня, яка зробить теніс наступного покоління

Стосовно чоловіків. Укотре було доведено: є трійка Роджер Федерер, Рафаель Надаль, Новак Джокович та всі інші. Як показало життя, у Джоковича не було ніяких шансів у фіналі проти Надаля. Серб хотів перемоги. Він не був собою. Вирішив зіграти краще, ніж до того. Краще – ворог хорошого.

Кожен у праві чекати від Еліни Світоліної більше. Я теж сподівався, що вона виграє Шолом. Але давайте говорити, що попри відсутність перемоги на "Шоломах" Світоліна вже зараз досягла у тенісі значних результатів, зокрема, виграла Підсумковий позаторік.

Потрібно розуміти, що Еліна не сама по собі. Є ще люди, які її оточують. Вони не змогли її вивести зі стану, який базується на тому, що "Ролан Гаррос" - це її шанс на "Шолом". Саме оточення мало перемикнути важіль. Не кожна людина може впоратися із психологічними тиском, нервами. Тому десь команда недопрацювала. Коли у тебе розум не працює у звичайному режимі, то можна не сподіватися на успіх.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі