Білоруське відлуння: у Офісі Зеленського готуються до протестів

Призначання Татарова в ОП означає закручування гайок. Режим Зеленського готується захищати себе

Володимир Зеленський призначив 5 серпня заступником глави Офісу президента Олега Татарова. Відповідатиме за правоохоронний напрям. До 2014 року був начальником Головного слідчого управління МВС. Курирував кримінальні провадження стосовно Тетяни Чорновол, Автомайдану та активістів. Міліціонери не застосовували зброї, майданівці самі стріляли у своїх, заявляв. Після Революції гідності та люстрації став адвокатом. Співпрацював із Андрієм Портновим, що відповідав за судову сферу в адміністрації Януковича.

Зеленський ще місяць тому про Татарова і не чув. Йому це кадрове рішення нав'язали. Головна якість президента - повинен мати стратегічне мислення. Друга – вміти знаходити і розставляти кадри. Цих вмінь у Зеленського нема. Тому кадри йому нашіптують фаворити. Цього разу сказали: це професіонал. Це зробили ті, хто має проросійську орієнтацію. Уже є сьогоднішній досвід розгону білоруського Майдану. Будуть заточувати правоохоронні органи так само у нас. Але це нічого не дасть. У нас "Беркут" зараз уже опустив би щити. Але це може закінчитися тим, що будуть інкримінувати нові справи проти майданівців, ветеранів АТО, активістів, блогерів, які виступають проти режиму Зеленського. Режим готується захищати себе. Хтось Зеленському вклав у вуха, що Татаров може оборонити його. Але у нього не вийшло в 2014 році, не вийде і зараз.

Представники Москви у нас – Медведчук, Деркач, Портнов. Вони не нашіптують особисто Зеленському. Це робить хтось із Офісу президента

Представники Москви у нас – Медведчук, Деркач, Портнов. Вони не нашіптують особисто Зеленському. Це робить хтось із Офісу президента. Не можу сказати точно, що це Єрмак. Можливо, хтось іще. Провели процедуру: хтось вклав інформацію у вуха Єрмаку, він поніс її Зеленському.

Татаров буде нав'язувати нові розслідування – проти тих, хто не сприймає режим. У нас був режим Януковича. При Порошенкові все було більш ліберально. Зараз створюється режим Зеленського. Раніше основна ставка була на його популярність. Зі зменшенням рейтингу йому доводиться бути більш обережним. Створювати навколо себе коло комфортних людей. Вони і підносять йому документи. Він тільки підписує, легітимізує рішення, які за нього хтось придумав. Така у нього зараз позиція. Раніше на його високих рейтингах можна було ліберальничати. Зараз це – закручування гайок. Це призначення свідчить саме про таке намагання. Для президента наслідків ніяких не буде. Але це ще одна крапля терпіння українців, яке вже вичерпується.

Віктор Бобиренко, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі