Є погані новини для Порошенка. Компромісу із Зеленським не буде

У Кремлі зловтішно потирає руки маленька хвора людинка

Ви пам'ятаєте, які очікування були у електорату Володимира Зеленського?

Нагадаю: закінчити війну, підняти зарплати та пенсії (вчителям так прям ого), зменшити тарифи, прикінчити олігархат, посадити корупціонерів.

Трішки зменшили тарифи, але це не заслуга президента, а заслуга Саудівської Аравії, яка вдарила по Путіну в нафтовій війні. І нежданчиком отримали бонус ми.

З війною якось не тойво.

З вчителями взагалі невдобно вийшло.

Олігархів біля трону побільшало. Вірніше при Порошенкові вони були рівновіддалені від керівництва державою. А зараз… Нині у міністрів треба питати: "Чиїх будеш?". Тому що (умовно) незалежні міністри та прокурори пішли з урядом Олексія Гончарука. А зараз чиїсь.

Олігархів біля трону побільшало

І що залишається? Правильно. Саджати корупціонерів.

Головним "корупціонером" у нас призначили Порошенка. Тут усі як один. І прокремлівські канали, і олігархічні кілька років вибудовували лінію: Свинарчуки - Ротердам - Порошенко - заробітки на крові.

Усі, хто думають, в курсі, як воно навіювалося простакам.

Але ж ми знаємо, що вся команда Зеленського дуже залежна від соцдосліджень. Це вже не простий інструмент. Це технологія.

І ось ми бачимо останні соцопитування. Хоча я певен, що в Офісі президента подібні дослідження були на столі ще пару місяців тому. Вони показують, що 51% українців підтримують ідею переслідування п'ятого президента України.

Тобто в ОП знають, що ганяти Порошенка люмпенізованій частині громадян заходить. Їх це втішає. Вони не можуть виокремити того, що олігархів залишили у спокої. Що Коломойський процвітає.

Що саджати треба якраз через одного в Офісі президента нинішнього. І що на Порошенка якби щось і було - то вже сидів би.

І влада почала підігрівати в своїх громадянах бажання крові. Спираючись на соцдослідження.

Можна було б сказати, як Аль Капоне: "Нічого особистого. Просто бізнес". Але ж особисте є. Зеленський, якого дратує освіченість та європейськість Порошенка, особисто і сильно хоче цієї травлі. Ну, шарікови за можливості завжди цькуватимуть преображенських.

У травлі Порошенка зацікавлені люди, які хочуть видовищ

Тому у травлі Порошенка зацікавлені люди, які хочуть видовищ. І один наполеончик.

У мене для Порошенка погані новини. Його травитимуть і далі. Бо цього хоче люмпенізована частина населення, президент і Коломойський. Також це доцільно у контексті виборів, щоб показувати свою роботу.

Але у цієї стратегії є свої недоліки. На цю вакханалію дивиться весь світ. І усім кривить рота від огиди. Усі ці процеси ні до чого не призведуть. А значить цим скористаються ОПЗЖята, які скажуть: ну ось, Зеленський навіть Порошенка не зміг посадити. Виборці - нумо до нас.

Головне і найгірше. У цій ситуації зловтішно потирає руки в Кремлі маленька хвора людинка.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі